Iraanse gevangene Djalali richt zich in geluidsboodschap tot Zweedse premier: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT. "U liet me hier hulpeloos achter", spreekt Djalali harde taal. De professor zit al sinds 2016 in de Iraanse gevangenis. 

Meer krantenkoppen in België

Miljoenen mensen getroffen en minstens 14 doden door overstromingen in India, Nepal en Bangladesh

De massale overstromingen die India, Nepal en Bangladesh teisteren, laten een spoor van vernieling achter. Miljoenen mensen zijn getroffen en in Nepal vielen al minstens 14 dodelijke slachtoffers. Overstromingen en aardverschuivingen komen wel vaker voor tijdens het moessonseizoen in het zuiden van Azië, maar experten wijzen erop dat de klimaatverandering het natuurgeweld de laatste jaren extremer heeft gemaakt.

Lees meer »

“Ik ben een atypische student”: Sukh Preet Singh (22) in Gent verkozen tot student van het jaar

Voor de 20ste keer werd in Gent de Student van het Jaar gekozen… en die eer viel Ingelmunsternaar Sukh Preet Singh te beurt. Hij wordt vooral geprezen voor zijn inzet voor het klimaat en zijn internationale contacten. Sukh Preet is vooral zijn ouders, die al decennialang een restaurant uitbaten in de stationsbuurt in Ingelmunster, dankbaar. “Andere genomineerden hadden vrienden meegenomen

Lees meer »

“Eens in de top tien finishen zou heel mooi zijn”: een jaar geleden nog in de put, nu wil Harm vanhoucke zich tonen in de Tour

Harm Vanhoucke (27) is momenteel aan de slag in de Tour de France. De vrijbuiter van Lotto-Dstny was nochtans niet voorzien voor La Grande Boucle, maar knokte zich dankzij enkele sterke resultaten toch in de Tourploeg. Nu wil de Moorselenaar zich ook tonen in de Franse bergen. “Eens in de top tien van een rit eindigen, zou mooi zijn.”

Lees meer »

Waarom de prijs van dit verkiezingsresultaat groot kan zijn: zowel voor Macron als voor heel Frankrijk

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

Balkan maakt zich op voor nieuwe hittegolf

De Balkan maakt zich maandag opnieuw op voor uitermate zwoele temperaturen, amper drie weken nadat een eerdere hittegolf in verschillende landen van de regio voor stroompannes zorgde en levens kostte. Vlamingen die er op reis gaan, zijn gewaarschuwd.

Lees meer »

Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Onder de leerkrachten van de Middenschool Sint-Rembert werd al voor de 21ste keer de pronostiekcompetitie In de eerste waaier georganiseerd. De bedoeling is om tijdens het wielerseizoen van vijftien wedstrijden de naam van de winnende renner te voorspellen. De leraren Jan Debusschere en Lotte Vancouillie zorgen voor de concrete organisatie.
The post Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Lees meer »