Hongaren provoceren vanaf dag één Europees voorzitterschap met controversiële slogan “Make Europe Great Again”

Over twee weken volgt Hongarije België op als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De slogan die het land van Orban daarvoor uit zijn hoed toverde – ‘Make Europe Great Again’ – zal in uiterst rechtse kringen in de smaak vallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Julien is het vriendje van Leontientje

Tijdens de Zotte maandagstoet laten de inwoners en bezoekers hun komische en andere fratsen in een levendig stoetentafereel schilderen.
The post Julien is het vriendje van Leontientje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorme milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »

Vrachtschip zinkt voor de kust van Taiwan, negen opvarenden vermist

Een vrachtschip dat onder de Tanzaniaanse vlag voer, is ten zuiden van het eiland Taiwan gezonken. Negen bemanningsleden uit Myanmar zijn vermist. Dat heeft de brandweer van de eilandstaat donderdagochtend bekendgemaakt. Het schip zou in de problemen zijn geraakt door de hevige wind veroorzaakt door tyfoon Gaemi.

Lees meer »

Melania maakt zeldzame verschijning na speech van echtgenoot Donald Trump

Volledig in het rood gekleed, wandelde Melania Trump het podium op tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee. Dat deed ze op klassieke muziek, een serieus contrast met de countrymuziek en rockballads die al heel de week te horen zijn. Een opvallende verschijning want al sinds 2016 – toen haar man president werd – houdt ze zich meer op de

Lees meer »

Cercle Brugge treft Noorse Molde of Deense Silkeborg bij kwalificatie voor derde voorronde van Europa League

Cercle Brugge ontmoet in een mogelijke derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Molde en het Deense Silkeborg. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. Cercle moet zich wel nog plaatsen voor die derde voorronde. Het treft de komende weken het Schotse Kilmarnock in de tweede voorronde

Lees meer »

Christoff strikt zoon van Roger Van Damme voor nieuwe zomersingle: “Je bent voor zijn stijl of niet, maar laat het daar dan bij”

“Lucca wil graag bekend worden, en als ik hem daar in Vlaanderen ook maar een klein beetje mee kan helpen, waarom ook niet?” Een opmerkelijke samenwerking: Christoff (48) strikte de vijftienjarige remixer Lucca van Damme voor zijn zomersingle ‘Terug bij mij’. In een dubbelinterview met ‘Primo’ vertelt het duo uitgebreid over hun plannen. Al wil de zanger de zoon van

Lees meer »