Hevige regenval op komst, maar toch is er ook goed nieuws

Vanaf dinsdagmiddag wordt hevige regenval verwacht. Het noodnummer 1722 is geactiveerd en het KMI heeft in meerdere provincies code geel afgekondigd. Toch hebben experten goede hoop dat eventuele wateroverlast beperkt blijft: “Het iets warmere weer zorgt voor meer verdamping.”

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw Russische luchtaanval op belangrijke Oekraïense luchtmachtbasis

De Oekraïense luchtmacht heeft verschillende drones en raketten neergehaald bij een Russische luchtaanval. Het belangrijkste doelwit van de aanval was de Oekraïense luchtmachtbasis Starokostiantyniv, die regelmatig wordt bestookt door het Russische leger. Rusland vermoedt dat er Westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zullen worden gestationeerd in Starokostiantyniv.

Lees meer »

In het hoofd van de ontroostbare Jasper Stuyven: alsof zijn hele wijnkelder plotsklaps vernietigd werd, en dat tien keer na elkaar

Zelfs toen hij in het eigen Leuven net naast het WK-podium viel, was het verdriet niet zo immens als in Troyes. Jasper Stuyven leek op elf kilometer van de streep richting die verlossende ritwinst in de Tour te stomen, maar werd 780 meter voor de finish gevat… Ontroostbaar in de derde graad. Onze journalist, die Stuyven al jaren van nabij

Lees meer »

LIVE TOUR. Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard terug op de kritiek die hij kreeg na de graveletappe: “Als ik met Remco en Tadej had meegereden, had ik de Tour gisteren verloren.” De tenoren werken de benen los tijdens een rondje op de fiets.

Lees meer »

Lulu Aertgeerts uit ‘Postbus X’ gelooft nog in de liefde, maar… “Onder hetzelfde dak wonen hoeft niet per se”

Vlaanderen leerde haar kennen als de Zwarte Weduwe uit ‘Postbus X’, later volgden nog langdurige rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Maar de laatste jaren is het stil geworden rond actirce Lulu Aertgeerts (61). In ‘Primo’ vertelt ze hoe ze nu haar dagen vult en of ze geen heimwee heeft naar het acteren. “Het Vlaamse acteerwereldje was, is en

Lees meer »

“Zo dronken dat hij ons niet meer herkende”: opvolgtraject moet nieuwe ziekenhuisopname voorkomen bij jongeren

Noah* (17) wordt sinds een ziekenhuisopname met een alcoholvergiftiging intensief begeleid om de kans op herval zo klein mogelijk te maken. "Hij had zoveel gedronken dat hij zijn vrienden en zelfs ons niet meer herkende", getuigt zijn moeder Hadewijch*. De intensieve begeleiding maakt deel uit van een proefproject in het ZAS Augustinus in Wilrijk. Voorlopig wordt de zogenoemde ‘alcoholpoli’ grotendeels

Lees meer »