Groeipakket ondersteunt bijna 10.000 Oekraïense kinderen die tijdelijk in België leven

De Vlaamse overheid heeft sinds de start van het conflict tussen Rusland en Oekraïne in totaal 62,5 miljoen euro uitgekeerd via het Groeipakket aan Oekraïense kinderen die tijdelijk in ons land verblijven. Dat becijferde het agentschap Opgroeien.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Ex-vriend van Christoff woont nog steeds bij hem: “Maar Ritchie heeft nu een eigen huis gekocht en verhuist binnenkort”

“Een familiefeest of een terrasje doen met vrienden? Mijn agenda laat dat nu toe.” Decennialang stond de zomer voor Christoff (48) gelijk aan hard werken. Maar nu hij en zus Lindsay zelf z’n planning beheren, is er ook meer ruimte voor ontspanning. In ‘Dag Allemaal’ blikt de zanger terug op z’n meest memorabele vakantieherinneringen en verklapt hij hoe het met

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Gezocht: verhalen over volwassen worden met ADHD

Voor een artikel over ADHD bij volwassenen zijn we op zoek naar een man die de diagnose ADHD kreeg als kind/tiener en ondertussen zelf een gezin heeft. Wil jij getuigen over hoe het is om als volwassene met die diagnose om te gaan, laat dan hier een bericht achter. Vergeet zeker je telefoonnummer niet.

Lees meer »

Zelensky lijkt regeringsherschikking en ontslag van premier te bevestigen: “We zijn bezig met het proces”

Volodymyr Zelensky (46) heeft gesuggereerd dat er een herschikking binnen de Oekraïense regering komt. “We zijn bezig met het proces”, zei de Oekraïense president maandag op een persconferentie. Ook het mogelijke ontslag van premier Denys Sjmyhal (48) lijkt daarmee concreter te worden. Er doen al langer geruchten de ronde dat Zelensky de premier “beu is”.

Lees meer »

Dodental Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen opgelopen tot 6, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 6 doden en 83 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van

Lees meer »

“Deze onnodige aanvallen voeden de speculaties”: terwijl Pogacar zich lijkt te amuseren, vindt Armstrong dat hij zich “rustiger moet houden”

“A normal day at the office.” Leuke finale op Superdévoluy, maar Tadej Pogacar haalde er een keer de schouders bij op. Terwijl zijn concurrenten vechten voor elke seconde, lijkt hij vooral manieren te zoeken om zich te amuseren in de Tour. Lance Armstrong ziet het allemaal niet graag gebeuren. De Amerikaan noemt de aanvallen “onnodig” en voer voor speculaties. “Soms

Lees meer »

EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet”

Met Katrijn De Clercq veroverde ze in 2023 zilver op het Europees kampioenschap U23 ploegkoers. Nu heeft Marith Vanhove (21) haar eerste individuele Europese pistemedaille beet. In het omnium pakte ze in het Duitse Cottbus zilver. Ietwat verrassend, want die vierkamp is niet haar specialiteit.
The post EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »