Fouad Ahidar reageert op de aantijgingen: “Dit is pestgedrag van slechte verliezers”

Fouad Ahidar vertrok bij Vooruit en haalde in zijn eentje drie zetels binnen in het Brussels Parlement. Daarop kwamen Vooruit en Open VLD met aantijgingen van moslimextremisme. “Dit is pestgedrag”, zegt Ahidar.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

Spaanse toerist in Zuid-Afrika gedood door olifanten

In een park nabij het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een Spaanse toerist omgekomen nadat hij werd vertrappeld door olifanten. De 43-jarige man was zondagochtend uit zijn voertuig gestapt om foto’s te nemen, waarna hij door de dieren werd aangevallen. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: is de Belgische driekleur in Brussel gemaakt?

Tijdens een EK of WK-voetbal of in de aanloop naar de Belgische feestdag wordt hij van zolder gehaald en zien we hem net iets vaker wapperen aan de Brusselse vensterbanken dan anders. De driekleur, le tricolore, de Belgische vlag. Maar wist je dat de allereerste versie daarvan in volle revolutie aan elkaar werd genaaid in Brussel op een boogscheut van

Lees meer »

Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare

Voor het derde jaar op rij organiseert stad Roeselare de Horecabrigade. Drie dagen lang komen 30 enthousiaste deelnemers samen in de viplounge van het voetbalstadion op de site Schiervelde om er alles bij te leren over het werken in de horeca.
The post Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is Viktor Orbáns plan achter zijn ‘Vredesmissie 3.0’? “Hij zal de komende maanden nog fratsen uithalen”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent): “Zelfs Von der Leyen kan dit soort

Lees meer »