Floor wacht nog steeds op statiegeld van bekers op festival: “Die regel is later toegevoegd aan de site”

Wie iets wil drinken op een festival moet voortaan eerst een herbruikbare drinkbeker kopen. Een systeem dat vragen oproept, bij organisatoren én bezoekers. “Ik bleef na Extrema Outdoor met 29 bekers van 3,75 euro zitten” vertelt Floor. “Dat was voor 108,75 euro.”

 

Meer krantenkoppen in België

AfD vormt derde radicaal-rechtse fractie in Europees Parlement

Opnieuw is een uiterst rechtse Europese fractie gevormd: de Groep Europa van Soevereine Naties (ENS). Het initiatief komt van de Alternative für Deutschland (AfD). De nieuwe fractie bestaat nu uit 25 Europarlementariërs uit acht verschillende landen. Veertien parlementariërs zijn van de AfD.

Lees meer »

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »

Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.
The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste EK-doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op echtgenote en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om een deel van het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van zijn drie dochters, van 25 en

Lees meer »

Minstens 20 doden en 100 gewonden na Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp nabij Khan Younis

Bij Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp van al-Mawasi, in de buurt van Khan Younis, zouden minstens 20 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Dat zeggen Palestijnse bronnen en wordt ook door Israëlische media overgenomen. Al Jazeera spreekt zelfs over 50 doden. Israël zegt dat het de berichten over de aanval onderzoekt, maar volgens interne bronnen gaat het inderdaad over een

Lees meer »

Drie kroonkraanvogelkuikentjes op natuurlijke wijze geboren in Nieuwpoort

Bij Verbrugge’s Doeningsje van Johan Vandewynckel en Karine Schooreel in Sint-Joris Nieuwpoort is het voor de eerste keer in 15 jaar gelukt om kroonkraanvogeleitjes op natuurlijke wijze te laten uitbroeden door beide ouders.
The post Drie kroonkraanvogelkuikentjes op natuurlijke wijze geboren in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »