Flakkagebruiker moet 37 maanden brommen voor inbraken in Roeselaarse horecazaken

Een 39-jarige man uit Roeselare heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor vijf inbraken en vier pogingen daartoe. Behar B. viseerde vooral horecazaken.

Op 30 november 2021 werd ingebroken in brasserie Au Grand Café in Roeselare. Op basis van een bloedspoor kwam Behar B. (39) in beeld als verdachte. De man werd in het verleden al dertien keer veroordeeld, waarvan drie keer voor diefstal. Camerabeelden linkten hem ook nog aan een inbraak in café Verne in Roeselare op 24 december 2021. Vier dagen later sloeg hij ook toe in restaurant Noorderhuis.

Begin januari 2022 was B. verantwoordelijk voor nog twee inbraken en twee pogingen daartoe in Roeselare. Toen viseerde hij onder andere een schoonheidssalon en een schoenenwinkel. Tot slot kon de dertiger gelinkt worden aan een inbraakpoging op 4 februari 2022 in een kapsalon in Brugge. Zijn DNA zat op een achtergelaten schroevendraaier.

B. had het telkens gemunt op het geld uit de kassa. De man was vroeger verslaafde aan cocaïne maar zou tegenwoordig flakka gebruiken. Op 14 mei werd hij door de raadkamer in Kortrijk doorverwezen naar de strafrechtbank voor invoer van de zogenaamde zombiedrug. B. zou momenteel in Servië verblijven. De rechter beval dinsdag zijn onmiddellijke aanhouding. (AFr)

The post Flakkagebruiker moet 37 maanden brommen voor inbraken in Roeselaarse horecazaken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele

De jongensjeugdbeweging KSA ’s Gravenwinkel heeft een geslaagd ‘kleinkamp’ achter de rug. Het ‘kleinkamp’ is er voor de Bengels (eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs), de Ravotters (derde en vierde leerjaar) en de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar).
The post ’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom maakt de Tour de France zoveel emoties los?

De Ronde van Frankrijk lijkt na twee weken in een plooi te liggen. Tadej Pogacar staat drie minuten voor op Jonas Vingegaard, de winnaar van vorig jaar. En op plaats drie staat een Belg: Remco Evenepoel. Hij kwam naar de Tour voor een top 5-plaats, maar kan nu hoger mikken. Staat er op de nationale feestdag een Belg op het

Lees meer »

En plots vielen overal ter wereld de computers uit. Techexpert Tim Cools: “De IT-diensten van grote bedrijven gaan een nachtmerrie tegemoet”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Dirk en Annie

Dirk Wallaert (82) en Annie Samoy (81) werden ontvangen in het Izegemse stadhuis naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 14 juli 1964 in Izegem.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Dirk en Annie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland schendt fundamentele kinderrechten, stelt internationale kinderrechtenorganisatie

Nederland schendt fundamentele kinderrechten. Dat concludeert de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights op basis van wereldwijd onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens KidsRights gaat het al jaren slecht met de bescherming van kwetsbare kinderen en is Nederland op de wereldranglijst dit jaar 12 plaatsen gedaald op het gebied van kindergezondheidszorg.

Lees meer »