Europees antifraudebureau OLAF ontdekte in 2023 meer dan 1 miljard euro aan fraude met EU-geld

Het Europees antifraudebureau OLAF heeft in 2023 voor meer dan 1 miljard euro aan fraude met EU-geld vastgelegd. Dat schrijft de onafhankelijke onderzoeksinstelling in haar jongste jaarverslag. OLAF heeft de taak om onderzoek te doen naar mogelijke gevallen van fraude en corruptie met geld uit de begroting van de Europese Unie en dat te melden aan bevoegde Europese en nationale autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Heuglijk nieuws in Pairi Daiza: olifant Soraya zwanger

In het Waalse dierenpark Pairi Daiza is olifant Soraya zwanger. “We zijn heel blij met het nieuws dat Soraya opnieuw zwanger is”, zegt woordvoerder Johan Vreys. “Ze wordt nauwgezet gemonitord. Haar vorig jong, Sayun, is in 2023 gestorven aan het herpesvirus.”

Lees meer »

Vrijgezellen Ingrid en Vicky vertrekken bij ‘grove boer’ Jelmont in ‘B&B zoekt lief’: “Al van in het begin begon hij keihard te roepen”

Geen eten, geen aandacht, niet hygiënisch en vooral: een “grove boer” als gastheer. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) vertrokken gedesillusioneerd en gedegouteerd bij uitbater Jelmont in ‘B&B zoekt lief’. Een pijnlijke vakantie waarvan ze nog steeds bekomen, want achter de schermen was het nog erger dan ervoor. “De crew zat zo met ons in dat we samen

Lees meer »

Verkiezingen en samenwerking centraal in 21 juli-toespraak van koning Filip: “Nood aan verbindend project dat hart van de mensen raakt”

Koning Filip blikt in zijn traditionele toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag terug op de verkiezingen van 9 juni. Die verkiezingsuitslag laat ruimte voor toenadering tussen de verschillende politieke partijen en regio’s, zegt hij daarover. Ook de "noodzakelijke hervormingen" en het belang van de Europese Unie komen aan bod. "De komende 5 jaar zijn beslissend voor Europa en ons

Lees meer »

Zele bouwt beveiligd en betalend parkeerterrein uit voor bestelwagens: “Minder grote voertuigen in de straten en meer plaats voor bewoners”

Vanaf maandag kunnen 45 bestelwagens parkeren op de terreinen van het oude recyclagepark. Dat is intussen ook speciaal ingericht als parkeerterrein, met beveiliging. "We praten met bedrijven om daar gebruik van te maken, maar we overwegen ook dwingender maatregelen", zo luidt het. Zele wil op termijn alle geparkeerde bestelwagens weg uit de straten.

Lees meer »

Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden”

Amper enkele maanden na een gewelddadige aanvaring werd touringcarbedrijf Herman & Vandamme uit Menen opnieuw slachtoffer van zinloos geweld. Op weg naar Spanje werd een bus in Frankrijk beschoten met een loodjesgeweer. “Gelukkig raakte er niemand gewond.”
The post Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse regering neemt officieel ontslag

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

Prof Stefan De Wachter zocht jaren naar oplossing tegen urineverlies, mét succes: “Van meerdere incontinentieluiers per dag naar volledig droog”

Een piepklein, vernuftig elektronisch apparaat dat professor Stefan De Wachter (UZA) precies op de schaamzenuw plaatst, zorgt ervoor dat mensen zich niet langer hoeven te schamen. Zijn chip, amper groter dan een 1 euromuntstuk, helpt tegen ongewild urineverlies, een probleem dat naar schatting een derde tot de helft van de volwassen vrouwen kwelt, maar waarrond het taboe zeer groot is.

Lees meer »