Eerste bezoekers Graspop stromen toe, ondanks noodplan na hevige regen: “Gaan er het beste van maken”

De eerste bezoekers van Graspop Metal Meeting installeren zich op de camping, hoewel het festival vandaag het noodplan moest activeren door de felle regen. Dat houdt in dat er geen enkele parking open is en dat het voorprogramma vanavond wordt afgelast. De organisatie roept festivalgangers op om vandaag, maar ook de komende dagen, zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. 

Meer krantenkoppen in België

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

De Amerikaanse democratie werkt niet meer

De aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet door iedereen worden veroordeeld. Het is een aanslag op de Amerikaanse democratie. Daar mag wel worden bij gezegd dat die Amerikaanse democratie in armoede verkeert.

Lees meer »

Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen

Inwoners van de wijk Kalberg kunnen nog altijd een frisse pint halen in volkscafé de Vlasblomme. Daar is ook een bloeiende kaartersclub gevestigd die gerund wordt door Marijke Couvreur.
The post Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Toen Clément Rosseel afscheid nam van het Komense Lintweverijmuseum moest men op zoek naar een nieuwe directeur-conservator. Uiteindelijk waren er zes kandidaten die aan de proeven deelnamen en hun visie op lange en korte termijn voor het museum naar voor mochten brengen. De 28-jarige Coline Ernould kwam als beste kandidaat uit de bus.
The post Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Lees meer »

Oud-president van Peru Alberto Fujimori (85) in 2026 opnieuw kandidaat

De 85-jarige oud-president van Peru Alberto Fujimori zal in 2026 kandidaat zijn voor een derde termijn als president. Dat heeft zijn dochter Keiko, die aan het hoofd staat van de belangrijkste rechtse partij, zondag aangekondigd in een boodschap op haar sociale media. De twee Fujimori’s zeggen gezamenlijk tot dat besluit gekomen te zijn.

Lees meer »

“Nu kunnen we met een gerust gevoel deze aarde verlaten”: cruisekoppel met MS vindt steun bij CD&V rond euthanasie

Patrick Speliers en Chris Aerts vonden vrijdag, net voor hun zelfgekozen afscheid van volgende week, nog een sympathiserend oor bij Sammy Mahdi en Kris Poelaert van CD&V voor hun voorstellen rond de hervorming van de euthanasiewetgeving. “Je kunt zoveel nota’s lezen als je wilt, ze zijn nooit even sterk als een persoonlijk verhaal”, zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die onder de

Lees meer »