Die slogan klinkt wel héél bekend in de oren: Hongarije provoceert vanaf dag één als Europees voorzitter

Over twee weken volgt Hongarije België op als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De slogan die het land van Orban daarvoor uit zijn hoed toverde zal in uiterst rechtse kringen in de smaak vallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Zeven honden aangetroffen in hete bestelwagen en caravan in Oostende

De lokale politie van Oostende heeft donderdag zeven honden aangetroffen in een hete bestelwagen en caravan. Vier chihuahua’s, twee Franse buldogs en een Mechelse herder hadden duidelijk onvoldoende eten en drinken. Tegen de Luikse eigenaars van de dieren werd een proces-verbaal opgesteld.
The post Zeven honden aangetroffen in hete bestelwagen en caravan in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Corona-experts over de stijgende cijfers: “We zagen de zomeruitbraak een maand geleden al aankomen”

Eén op de vijf coronatesten is positief, tonen de nieuwste cijfers van Sciensano. Is dat alarmerend? Blijft corona ook de rest van de zomer circuleren? En komt er weer een vaccin in het najaar? Deze vragen doen ons midden de grote vakantie terugkeren naar de corona-experts. “Vorig jaar geloofden we dat de zomeruitbraken niet meer zouden terugkeren. Dat was fout”,

Lees meer »

Moeder trekt zich op aan elke vooruitgang van Lukaz en Kyalo na zware crash in Namen: “Ook jongste zoon uit coma”

Twee dagen na de zware crash in Namen, waarbij een 41-jarige vader uit het Antwerpse en zijn 12-jarige zoon omkwamen, zijn de twee andere zwaargewonde jongens van het gezin allebei bij bewustzijn. De dokters haalden Lukaz (5) maandag uit zijn coma. “Hij klaagt over hoofdpijn en herinnert zich niets van het ongeval”, zegt zijn mama Fanny. De jongen weet nog

Lees meer »