Die slogan klinkt wel héél bekend in de oren: Hongarije provoceert vanaf dag één als Europees voorzitter

Over twee weken volgt Hongarije België op als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De slogan die het land van Orban daarvoor uit zijn hoed toverde zal in uiterst rechtse kringen in de smaak vallen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. L’Équipe pakt uit met veelzeggende cover – De La Fuente: “Halve Mbappé is nog steeds volledige andere speler waard”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Nacht in de cel, vandaag ondervraagd: man die Vingegaard en Pogacar hinderde met zak chips werd “5 minuten later” aangehouden

Het leek in de laatste kilometers van de veertiende etappe in de Tour de France soms wel een gekkenhuis op de slotklim Pla d’Adet. Al volgde er op twee kilometer van de meet een dieptepunt. Een ‘fan’, die totaal geen oog had voor de koers, gooide in volle finale een zak chips naar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De “dronken”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op reis met kinderen in de auto anno 2024… Een nieuw element om rekening mee te houden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

Lees meer »

Deel Zedelgemsesteenweg in Eernegem langer dicht nadat door waterlek ook zinkgat ontstond

Door het grote waterlek dat zaterdagochtend ontstond in de Zedelgemsesteenweg in Eernegem is ook een zinkgat ontstaan, deels onder de asfaltweg. Daardoor werden de herstelwerken uitgesteld. “De herstelling is wat gecompliceerder geworden en moet goed aangepakt worden”, zegt eerste schepen Jan Bekaert (W.I.T.)
The post Deel Zedelgemsesteenweg in Eernegem langer dicht nadat door waterlek ook zinkgat ontstond appeared first

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Eerste beklimming van de dag zit erop, kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »

Dronken man doet ritje met heftruck in centrum Leuven

Een dronken man heeft vannacht in het centrum van Leuven een ritje gemaakt met een heftruck en het ding daarna in het midden van het Rector De Somerplein achtergelaten. Omdat het voertuig de weg versperde, werd de politie opgeroepen. Die kon met behulp van omstanders de heftruck verplaatsen. De man die de heftruck achterliet kreeg een proces-verbaal.

Lees meer »