De Tijdcapsule | Schoenenontwerpster Virginie Morobé: ‘Mijn onzekerheid is mijn grootste obstakel als ondernemer’

14:00 Het schoenenmerk van Virginie Morobé (48) boomt. Na een eerste winkel in Knokke, een indrukwekkende flagshipstore in Antwerpen en een collectie handtassen en accessoires kijkt Morobé nu over de landsg… 

Meer krantenkoppen in België

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Bruggeling wandelt als een vluchteling naar Duinkerke

Bruggeling Ben Lierman onderneemt begin augustus een vierdaagse voettocht naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Met een persoonlijke Refugee Walk wil hij de aandacht vestigen op het lot van de transmigranten en fondsen sprokkelen voor de organisatie ‘Niemand is Illegaal Brugge’.
The post Bruggeling wandelt als een vluchteling naar Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdagavond kan je weer met wagen door Harelbekestraat in Kuurne: “Dit is een opluchting”

Op donderdagmiddag 18 juli werd de Harelbeeksestraat in Kuurne opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdagavond kunnen auto’s er opnieuw door rijden, al blijft het stuk van de straat wel nog een werf tot oktober. De werken duurden in totaal al bijna zestien maanden en nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de buurtbewoners. “Dankzij de werken zijn

Lees meer »

De zelfdodingscapsule die voor ophef zorgt in Zwitserland

Ophef in Zwitserland rond de zogenaamde ‘zelfdodingscapsule’, een soort van cabine dat euthanasiepatiënten de mogelijkheid geeft om hun leven te beëindigen zonder de hulp van een arts. Slechts enkele weken voor de cabine in gebruik genomen zou worden, wordt ze nu verboden door de Zwitserse openbare aanklager.

Lees meer »

Minder exclusiviteitscontracten bij de VRT, maar nieuwe contractformule voor BV’s bevat bedenkelijke clausule

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »