Controversiële campinguitbater verdient miljoenen met opvang asielzoekers

Sinds hij in Nederland zijn vergunningen is kwijtgespeeld, plooit campingeigenaar Peter Gillis zich volledig terug op België. De grootste bron van inkomsten: de opvang van asielzoekers.

 

Meer krantenkoppen in België

Sarah (28) heropent modieuze kapperszaak in Sky District: “Wens van mijn oma in vervulling gebracht”

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Sarah Leona heropende zaakvoerster en bezielster Sarah Vanheuverbeke (28) op dinsdag 23 juli met trots haar kapperszaak in het ultrahippe Sky District. Ook het interieur kreeg een volledige metamorfose. “In Marokko was ik erg onder de indruk van de oosterse bouwstijl. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon”, klinkt het alvast.<br

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries leidt met drie legs in slordige finale tegen Van Gerwen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

Paul Kagame met 99 procent van de stemmen verkozen voor vierde mandaat bij presidentsverkiezingen in Rwanda

De huidige Rwandese president Paul Kagame is verkozen voor een vierde mandaat aan het hoofd van zijn land met een stalinistische score van 99,18 procent van de stemmen, zo blijkt donderdag uit de voorlopige resultaten. Daarmee scoort de 66-jarige staatsleider nog beter dan bij de presidentsverkiezingen van 2017, toen hij 98,79 procent van de stemmen achter zijn naam kreeg.

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »