Chipaandelen sluiten fors hoger op Wall Street

22:10 In New York trokken de chipaandelen stevig op. Nvidia is nu het meest waardevolle bedrijf ter wereld. 

Meer krantenkoppen in België

Eddy Snelders, vervolgd voor voyeurisme, dient een klacht in wegens schending van zijn privacy

Voormalig voetballer en voetbalcommentator Eddy Snelders (65) eist een schadevergoeding van 35.000 euro van DPG Media, dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Enkele mediatitels van DPG, waaronder het weekblad, publiceerden beelden van z’n chalet in de Ardennen. Een schending van zijn privacy, vindt Snelders. Snelders zelf wordt momenteel vervolgd voor voyeurisme en exhibitionisme.

Lees meer »

Extra kinderopvang op komst in Gistel

In het voormalige stadhuis van Gistel, bekend als ontmoetingscentrum Oud Stadhuis, komen minstens 24 opvangplaatsen voor kinderen tot en met 3 jaar. Het stadsbestuur schreef daarvoor een concessie uit. De verenigingen die er vandaag zijn gevestigd, verhuizen op hun beurt naar het vernieuwde cultuurcentrum Zomerloos.
The post Extra kinderopvang op komst in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over de opvolging in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers

Het driedaagse dancefestival Ostend Beach heeft deze editie 25.000 festivalgangers over de vloer gekregen. Dat zegt mede-organisator Kevin Beirens zondagavond op de laatste festivaldag. Onder meer dj’s Used, Average Rob en Dimaro zakten af naar de badstad.
The post Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.
The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers appeared

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Broers Tom en Wim Vanden Berghe strijden met eigen therapie tegen kinderkanker: “Ik leef met leukemie dankzij nieuwe medicijnen. Nu wil ik anderen helpen”

Ze zijn allebei professor in biomedisch onderzoek en delen dezelfde ambitie: ongeneeslijke ziektes verslaan met hun eigen, baanbrekende therapie. De broers Wim (54) en Tom (47) Vanden Berghe boetseren met de geneeskundige kracht van planten een Trojaans paard dat agressieve kanker kan laten wegroesten. Sinds Tom zelf leukemie kreeg, zijn ze meer dan ooit vastberaden. “Dankzij andere wetenschappers ben ik

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

“Hij was dé ontgoocheling”: Engelse pers hard voor één speler in bijzonder, Spaanse media zien nieuwe ‘Gouden Generatie’

De Spaanse media kloppen zich op de borst. Mag ook, na wat ‘La Roja’ liet bewonderen in Duitsland. Als enige land alle zeven matchen gewonnen – een record, net als de vierde eindzege op een EK voetbal. En er wordt dankzij een “nieuwe gouden generatie” al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026. “Op dit EK is een groep spelers

Lees meer »

Deze Knokse strandbar heeft menukaart in braille: “Een pak dikker, maar iedereen moet zich hier welkom voelen”

Als blinde of slechtziende naar een strandbar gaan? Een evidentie is het vaak niet. Bij Pura Vida in Knokke willen ze die ervaring verbeteren en voorzien ze vanaf nu een menukaart in braille. Inclusief alle uitleg en welkomstwoord. “Mensen verwachten niet dat iemand blind is. Net daarom dacht ik er ook nooit eerder aan”, zegt zaakvoerder Frederik Torresan.
The

Lees meer »