Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje regen gehad tot nu toe”

Op het strand in Middelkerke zijn 25 carvers druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse zandsculpturenfestival. De kunstenaars houden de lucht nauwlettend in de gaten vanwege de voorspelde regenbuien, maar tot nu toe verloopt alles volgens schema voor de opening op vrijdag 28 juni.

Peter Monbailleu, de organisator van het festival, vertelt waar het dit jaar om draait: “Het thema van het festival is een wereldreis. Bezoekers kunnen genieten van zandsculpturen van iconische trekpleisters zoals de Eiffeltoren, de Sfinx, de Taj Mahal en de Toren van Pisa. Onze carvers werken hard om deze kunstwerken tot leven te brengen.”

Regen

Hoewel er mogelijk regen op komst is, maken de kunstenaars zich niet al te veel zorgen. “Wat al droog is, blijft overeind staan. We gebruiken groevezand dat, eenmaal verhard, goed bestand is tegen regen. Alleen het meest recente werk kan weggespoeld worden”, aldus carver Hanneke Supply uit Brugge. Zelfs met de regenvoorspellingen voor vandaag (dinsdag 18 juni, red.) blijft ze optimistisch. “Grote vertragingen verwachten we niet. We hebben tot nu toe slechts een uurtje regen gehad en verder veel zon.”

Naast de 25 kunstenaars werken ook zo’n vijftien mensen aan de opbouw van de infrastructuur op het strand van Middelkerke, klaar om bezoekers te verwelkomen in een zandwereld vol internationale bezienswaardigheden.

Het zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 28 juni tot en met 8 september. Info en tickets zijn op www.zandsculpturenfestival.com.

The post Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje regen gehad tot nu toe” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

We eten liever Belgisch… tot de rekening komt: 6 op 10 vinden prijs van product belangrijker dan kwaliteit

Belgische chocolade, een smaakvolle tomaat of lekkere lokale ham. We grijpen graag naar Belgische voeding, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak vinden we die beter én smakelijker. Maar ook duurder. “Op het einde van de rit is het prijskaartje nog altijd het belangrijkste”, zeggen onderzoekers. Welke Belgische producten kopen we het meest? En wat maakt ze precies zo duur?

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

Na 21 maanden zijn Waregemstraat en Vichtseweg (eindelijk) weer open

Na 21 maanden van hard werk en heraanleg, gaat de verbinding tussen Waregem en Vichte op vrijdag 19 juli in de avond terug open voor alle verkeer. Dat betekent meteen ook dat de Vichtseweg en de Waregemstraat klaar zijn voor de toekomst met een gescheiden riolering, een nieuwe wegdek en veilige fietspaden.
The post Na 21 maanden zijn Waregemstraat

Lees meer »

Na de positieve coronatest van Biden: is dit het einde van zijn presidentskandidatuur?

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is besmet met het coronavirus. Dat maakte hij bekend enkele uren na een interview waarin hij zei enkel door een “medische aandoening” zijn deelname aan de race naar het Witte Huis eventueel zou herbekijken. Is dit de bocht van Biden waar ook almaar meer Democraten om roepen? Amerika-kenner David Criekemans analyseert de situatie: “Dit

Lees meer »

Herbeleef de slotdag van Tomorrowland: doelman Thibaut Courtois en Average Rob & Omdat Het Kan hebben glansrol op nationale feestdag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland 2024 zit erop. De Belgische artiesten hebben de nationale feestdag een tricolore randje gegeven, met Average Rob & Omdat Het Kan op kop. Dimitri Vegas & Like Mike hebben het festival afgesloten, samen met Steve Aoki als 3 Are Legends. Tijdens die slotshow kreeg special guest Thibaut Courtois een bijzondere opdracht.

Lees meer »

Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem

Dennis Bels (34) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker van het Vlaams Belang. Hij is sinds 2020 partijvoorzitter van de lokale afdeling. Dennis is van opleiding historicus en godsdienstwetenschapper.
The post Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »