Bijna nergens in Europa kunnen tieners zo creatief denken als bij ons: “Onmisbare vaardigheid in een kennisregio”

Vlaamse 15-jarigen scoren goed op creatief denken, blijkt uit nieuw Pisa-onderzoek. Een opsteker, ook buiten het onderwijs. “Het vermogen om een nieuw idee te kunnen aftoetsen, is onmisbaar in een kennisregio als Vlaanderen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

17-jarige monitor verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag met kleuters op taalkamp: “Politioneel onderzoek aan de gang”

Er loopt een onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van een 17-jarige monitor op een talenkamp in Kuurne. Hij zou kinderen van 5 à 6 jaar aangerand hebben op het talenkamp begin deze maand, tussen 1 en 5 juli bij Talencentrum Le Crayon in Kuurne. “De jongeman werd meteen op non-actief gezet”, zegt advocate Sharon Carrein die het Talencentrum vertegenwoordigt.

Lees meer »

Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert toevertrouwd aan Koninklijke Bibliotheek van België

De Koning Boudewijnstichting heeft een unieke tekening van kunstenaar Léon Spilliaert, die in 1881 geboren werd in Oostende, toevertrouwd aan de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR). De originele tekening ‘Le Sculpteur de masques’, die de affiche moest worden van de gelijknamige theatervoorstelling van Fernand Crommelynck, wordt opengesteld voor het publiek.
The post Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert

Lees meer »

Pijnlijke wending in ‘B&B zoekt lief’: Ingrid en Vicky stappen op bij Jelmont en worden opgevangen in ander verblijf

Een pijnlijk moment in ‘B&B zoekt lief’. Nadat B&B-uitbater Jelmont (62) in Portugal al dagenlang voor frustraties zorgt bij vrijgezellen Ingrid (61) en Vicky (60), is voor hen de maat vol. Na alle aanvaringen nemen de twee het drastische besluit om hun koffers te pakken en op te stappen. Ingrid en Vicky worden opgevangen in een ander verblijf, waar het

Lees meer »

Laura Lynn & Dean zingen ‘Van Bij Het Begin’ : “Zonder ‘Tien om te Zien’ was er misschien geen sprake van Laura Lynn”

Woensdagnamiddag konden we een stralende Laura Lynn mét bril spreken net voor de opname van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. De zangeres uit Ardooie was heel dankbaar dat ze van VTM de kans kreeg om ook op te treden. Niet met één van haar klassiekers zoals sommige van haar nationale collega’s, maar wél met Dean. Ze

Lees meer »

Oplossing voor vele waterlekken in Zarren: “Leidingen worden vervangen”

Er komt een oplossing voor de vele waterlekken die al jaren ontstaan in het centrum van Zarren. Twee weken geleden stond de Stadenstraat alweer onder water. De gemeente Kortemark en De Watergroep zaten daarover woensdag constructief samen. “We zullen de oude leidingen vervangen op termijn en nu al de waterdruk verlagen”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The

Lees meer »

Kurt Van Eeghem neemt bezoekers mee door de Oostendse Belle Epoque

De Ostend City Walks app, met stadswandelingen in Oostende, heeft haar aanbod uitgebreid met een nieuwe boeiende tour: ‘Oostende in de Belle Epoque’. Gebaseerd op het gelijknamige boek en ingesproken door de auteur Kurt Van Eeghem, neemt deze wandeling je mee terug naar de topjaren van de Oostendse Belle Epoque.
The post Kurt Van Eeghem neemt bezoekers mee door

Lees meer »