Bieke (37) en Davy (48) houden samen Biljart Palace open in Ingelmunster: “Het cliënteel is blij dat deze zaak blijft bestaan”

Bieke Vandekerckhove (37) en echtgenoot Davy Ducasteele (48) houden sinds kort snookerzaak Biljart Palace in de Oostrozebekestraat open.

Bieke is geboren en getogen binnen de horeca. Haar ouders hadden lange tijd een zaak Gastronomisch Dorp Eddy Vandekerckhove op Sint-Anna in Kortrijk, met één Michèlinster. Haar ouders zijn nu met pensioen. “Na mijn scheiding ging ik werken als HR Inhouse Manager binnen Randstad/Ago. Doorheen mijn professionele carrière kreeg ik kansen om te herstarten als Hotel Manager binnen Plopsaland of Deputy Manager binnen het Novotel in Ieper. Omwille van familiale redenen nam ik deze kans niet aan. Ik koos dus voor een ander werk, maar de horeca bleef kriebelen”, lacht Bieke. “Ik kwam toevallig in contact met Francis Vandeputte, die nu café Fagot uitbaat, maar daarvoor altijd in de Biljart Palace stond. Op heden ben ik verantwoordelijk voor de uitbating van Biljart Palace.”

“Dichter bij cliënteel”

Bieke en haar man Davy werken samen in de zaak. Davy heeft geen ervaring, maar dat is niet erg. “Ik werk vooral achter de schermen. Ik vul de frigo’s aan, doe de afwas… Indien het druk is, spring ik bij om te bestellen.”

Het echtpaar woont in Roeselare en niet in Ingelmunster. Een nadeel? “Helemaal niet! Francis bouwde hier een bloeiende zaak uit. Het cliënteel is blij dat deze zaak blijft bestaan. Hier komt wel ander publiek dan in een restaurant. We staan dichter bij ons cliënteel. We verwelkomen hier vaste klanten, maar ook mensen die maar één keer per week op café komen. Wie op restaurantbezoek kwam, deed dat vooral om te genieten en dus moest ik afstand bewaren. Hier sta ik dichter bij het cliënteel. Op zaterdag 29 juni houden we van 18 tot 21 uur een officiële opening met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.”

Openingsuren: Maandag, woensdag en zaterdag vanaf 13.30 uur. Dinsdag, vrijdag en zondag vanaf 9.30 uur. Op donderdag is de zaak gesloten. Info: 051 62 88 15.

The post Bieke (37) en Davy (48) houden samen Biljart Palace open in Ingelmunster: “Het cliënteel is blij dat deze zaak blijft bestaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KMI schaalt op naar code oranje voor zwaar onweer: “Mogelijk zelfs tornado in België of Nederland”, waarschuwt Estofex, dat zwaar weer monitort

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code oranje afgekondigd. De

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Deschamps gooit onder meer Griezmann in de strijd: Fransen met drie verse krachten op zoek naar gelijkmaker

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »

Beplast in douche, kaalgeschoren en bedreigd met verdrinkingsdood: hoe een jongen (17) ‘nacht van totale horror’ beleefde in appartement

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Priscilla (50) en Philippe (57) openen nieuwe warme bakkerij in Oostende: “We kennen maar één andere bakker die frangipanebrood verkoopt”

Oostende is een warme bakker rijker. Vanaf nu kunnen lekkerbekken en zoetemonden dagverse broden, pannenkoeken en gebak kopen bij ‘Ostends Boerenbrood’ in de Van Iseghemlaan. Zaakvoerders Philippe De Jonghe (57) en Priscilla De Clerck (50) vervaardigen zo goed als alles in de winkel zelf. “Alles wat we verkopen is op ambachtelijke wijze gemaakt. We werken met kwaliteitsvolle producten en dat

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in 737 MAX-dossier

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat ermee akkoord om schuldig te pleiten aan fraude in het dossier van twee dodelijke ongevallen met Boeing 737 MAX-vliegtuigen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met crossmotor

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

“Ik zou mijn wereldtitel wel inruilen voor een olympische, ja”: baanwielrenster Nicky Degrendele klaar voor haar eerste Spelen

De Olympische Spelen in Tokio moest ze nog verrassend aan zich laten voorbijgaan, maar in Parijs is baanwielrenster Nicky Degrendele er wel bij. Na enkele moeilijke jaren waarin ze zelfs even haar profcontract verloor, is de wereldkampioene keirin van 2018 nu helemaal terug en klaar om te schitteren. “In het leven moet je soms eens met je kop tegen de

Lees meer »