Bekende strafpleiter geeft poging tot witwassen voor voortvluchtige cocaïnehandelaar toe

De Antwerpse strafpleiter Jorgen Van Laer heeft een akkoord gesloten met het parket van Antwerpen in een onderzoek naar witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Het parket gaat akkoord met een werkstraf van 150 uur en een boete in ruil voor een bekentenis.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bij sommige kankers slaat het bij één op de twee patiënten aan”: wat houdt immuuntherapie juist in?

Het aantal kankerdiagnoses in ons land bereikt een recordhoogte, maar dankzij immuuntherapie vallen steeds meer kankers bijna volledig te genezen. Maar wat precies is immuuntherapie? Voor welke kankers is het effectief? En welke patiënten komen ervoor in aanmerking? Prof. Hans Prenen, diensthoofd oncologie aan het UZA, legt uit: “We krijgen steeds vaker patiënten over de vloer die zeggen: ‘Ik wil

Lees meer »

Laatste dag Patisserie Courcelles: “Besef nog niet dat het gedaan is”

Enkele traantjes bij personeel en klanten maandag 15 juli, de laatste dag van Patisserie Courcelles in de Doorniksestraat. Na bijna 37 jaar sluit de warme bakker, een vaste waarde in het stadscentrum, de deuren. “Veel mensen komen voor een laatste keer. Ze stonden zelfs tot ver buiten aan te schuiven afgelopen weekend. Dat apprecieer ik enorm”, zegt zaakvoerder Valérie Demey

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Amerika-kenner over Trumps running mate: “Hij heeft alvast één grote troef”

De man die Donald Trump als zijn running mate en dus mogelijks vice-president aanstelde, J.D. Vance, was acht jaar geleden nog een rabiate tegenstander van Trump. Hij suggereerde zelfs dat Trump “de Amerikaanse Hitler” was. Waarom koos Trump deze senator uit Ohio als zijn rechterhand en waarom steunt Vance presidentskandidaat Trump nu wel volop? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »

De Lysterscheure ontvangt de Ierse folkzanger Andy Irvine in Diksmuide: “Nooit gedacht dat hij zou toezeggen”

Goed nieuws voor liefhebbers van authentieke Ierse folkmuziek. In de Lysterscheure komt op 27 juli Andy Irvine langs. Belle Vereecke kan het amper geloven: “Ik stuurde hem een berichtje, min of meer voor de grap, maar hij antwoordde positief!”
The post De Lysterscheure ontvangt de Ierse folkzanger Andy Irvine in Diksmuide: “Nooit gedacht dat hij zou toezeggen” appeared first

Lees meer »

“Ze hadden tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »