Astronomen zien vermoedelijk voor het eerst een zwart gat ‘ontwaken’

Astronomen vermoeden dat ze voor de eerste keer een enorm zwart gat hebben zien ‘ontwaken’. Eind 2019 zagen ze dat een sterrenstelsel, op 300 miljoen lichtjaar van hier, plots veel helderder begon te stralen en nog steeds helderder wordt. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de oorzaak waarschijnlijk een groot zwart gat is dat plots materie is beginnen op te slokken. 

Meer krantenkoppen in België

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is gevallen, Gent is klaar voor Urbanus!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. God deed het intussen ook even op z’n Gents, gesteund door de vocale kwaliteiten van Koen Crucke. Tijd dus om gezegend de avond in te zetten en die heeft nog aardig wat in

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

“Dit record is uniek en zal ik zeker koesteren”: Jason Platteeuw van Habitat Poperinge evenaart topscore in tien seizoenen Huizenjagers

Het tiende seizoen van Huizenjagers werd deze week hervat met drie makelaars uit de Westhoek. Jason Platteeuw van Habitat in Poperinge sloot de week af als weekwinnaar met een score van 55 punten. Dat werd hem de voorbije seizoenen slechts één keer voorgedaan.
The post “Dit record is uniek en zal ik zeker koesteren”: Jason Platteeuw van Habitat Poperinge

Lees meer »

18 doden bij crash in Nepal, piloot enige overlevende

Bij de crash met een lijnvliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn 18 van de 19 inzittenden om het leven gekomen. Enkel de piloot heeft de crash overleefd. Het vliegtuig stortte neer en vloog in brand in het oostelijke deel van de luchthaven van Kathmandu toen het nog maar net was opgestegen. Wat de aanleiding is van de crash, is

Lees meer »