Artikel over seksueel geweld door Hamas brengt ‘The New York Times’ in lastig parket

Een invloedrijk verhaal van The New York Times over seksueel geweld door Hamas krijgt al maanden kritiek. Experts journalistiek riepen de krant al op om het stuk door te lichten, maar die denkt er niet aan.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft

Lees meer »

Biden verwart Zelensky met Poetin en Harris met Trump, maar herhaalt dat hij er niet aan denkt de race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie rond de NAVO-top herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Eerder op

Lees meer »

“Ik ben een atypische student”: Sukh Preet Singh (22) in Gent verkozen tot student van het jaar

Voor de 20ste keer werd in Gent de Student van het Jaar gekozen… en die eer viel Ingelmunsternaar Sukh Preet Singh te beurt. Hij wordt vooral geprezen voor zijn inzet voor het klimaat en zijn internationale contacten. Sukh Preet is vooral zijn ouders, die al decennialang een restaurant uitbaten in de stationsbuurt in Ingelmunster, dankbaar. “Andere genomineerden hadden vrienden meegenomen

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Leiepark officieel geopend als belevingspark

“Ik verklaar hierbij het Leiepark officieel geopend!” Met statige woorden startte burgemeester Alice Leeuwerck met een rondleiding door het gemeentepark.
The post Leiepark officieel geopend als belevingspark appeared first on KW.be.

Lees meer »