Amerikaanse buitenlandminister: “Chinese steun aan Russische oorlog moet stoppen”

De steun van de Chinezen maakt het mogelijk dat Rusland oorlog kan blijven voeren in Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd tijdens een persconferentie. "En dat moet stoppen." Volgens Blinken komt 70 procent van de in Rusland geïmporteerde machinewerktuigen uit China komt, en 90 procent van de micro-elektronica. 

Meer krantenkoppen in België

Vader en oudste zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon waren op slag dood, de twee andere zoons raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld

Dinsdag vindt in Roeselare de 14de editie van het Dovy Natourcriterium plaats. De organisatoren zullen er opnieuw in slagen om een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start te brengen. De Eritreeër Biniam Girmay wordt sowieso een van de grote blikvangers.
The post “Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw zijn beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter vandaag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

KIJK. Man bedreigt toeristen met gasbrander in San Francisco, tot twee nudisten tussenbeide komen

Op klaarlichte dag bedreigt Zero Triball (38) voorbijgangers en bewoners in Castro, een wijk in het Amerikaanse San Francisco. Wanneer Triball dreigt uit te halen met een gasbrander naar een man, komen Pete Sferra en Lloyd Fishback tussenbeide. Opvallend: beide mannen dragen geen kleren. Een winkelier in de buurt kan het hele voorval filmen. “Ik haat het dat toeristen dit

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaming Dirk Alexander woont in India ‘huwelijk van de eeuw’ bij: “Mijn foto’s gaan nu de wereld rond”

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken stond op de eerste rij tijdens de bruiloft van de Indiase miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter de schermen van het extravagante

Lees meer »

“Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 3: ex-baanwielrenner Jan Blomme (65).
The post “Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980 appeared first

Lees meer »

Handelaars in Oostende willen af van belasting op reclamestickers: “Je weet niet meer wat mag en wat niet”

Handelaars in Oostende pleiten voor het afschaffen van een belasting voor het aanbrengen van een reclamesticker op hun etalage. Wie immers dezelfde sticker, met pakweg de naam van de zaak, aan de binnenkant kleeft, moet niets betalen. Geert De Lombaerde vindt de maatregel niet eerlijk en trekt de belasting in vraag.
The post Handelaars in Oostende willen af van

Lees meer »

Wie kan nog winnen van Trump?

17:57 Na de mislukte moordaanslag op Donald Trump is bij de Democraten het momentum verzwakt om Joe Biden te vervangen als presidentskandidaat. Maar de noodzaak is net toegenomen.

Lees meer »