Amerikaans president Biden vergemakkelijkt staatsburgerschap voor 500.000 echtgenoten zonder papieren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maatregelen aangekondigd die het makkelijker moeten maken om verblijfs- en werkvergunningen af te leveren aan een grote groep migranten. Meer specifiek gaat het om zo’n 500.000 echtgenoten en 50.000 kinderen van Amerikaanse burgers. Het plan is een van de grootste beschermingsmaatregelen sinds het DACA-beleid, dat vandaag zijn 12-jarig bestaan viert. 

Meer krantenkoppen in België

Poolse piloot komt om het leven tijdens oefenvlucht

Tijdens een oefening voor het jubileumevenement van de Gdynia Naval Aviation Brigade in Polen stortte vanmiddag een vliegtuig van de luchtmacht neer. Daarbij kwam Robert “Killer” Jel, de piloot die het vliegtuig bestuurde, om het leven. Dat meldt het Poolse leger. Op X circuleren beelden van het ongeval. Daarop is te zien hoe het toestel uit de lucht naar beneden

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Vlaams Belang duidt Tom Lamont aan als lijsttrekker: “Oostende mag geen speelplaats zijn voor criminelen”

Vlaams Belang Oostende heeft Tom Lamont aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het kersvers Vlaams parlementslid wil het vertrouwen in de politiek herstellen door middel van bindende referenda en hamert op het onveiligheidsgevoel.
The post Vlaams Belang duidt Tom Lamont aan als lijsttrekker: “Oostende mag geen speelplaats zijn voor criminelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioenschap vinkenzang van Pauwhoek

Een vast onderdeel van de Ommegangsaffiche van de Pauwhoek is het kampioenschap vinkenzang voor alle vinkeniers van de wijk.
The post Kampioenschap vinkenzang van Pauwhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met motorcross

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

Joe Biden wil van geen wijken weten

De hele wereld keek uit naar de persconferentie van de Amerikaanse president Joe Biden bij de afsluiting van de Navo-top in Washington. Daarin maakte hij nogmaals duidelijk hij geen stap opzijzet. Maar de vragen over zijn capaciteiten zijn zeker niet kleiner geworden.

Lees meer »

Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti

In het stationsgebouw op het Stationsplein in Ingelmunster kwam een delegatie van elke plaatselijke jeugdbeweging bijeen om namens Spoor8770 een cadeau in ontvangst te nemen. Iedere jeugdvereniging kreeg één groot pakket spaghetti of in totaal 12 kg om mee te nemen op kamp.
The post Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti appeared first on KW.be.

Lees meer »