72 procent meer burgerslachtoffers in conflicten wereldwijd: verdrievoudiging van het aantal omgekomen kinderen

Het aantal burgers gedood in conflicten is in 2023 met 72 procent gestegen. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, dinsdag gezegd. Türk is in het bijzonder gealarmeerd door de verdrievoudiging van het aantal omgekomen kinderen. 

Meer krantenkoppen in België

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende

In een appartementsgebouw in Oostende is maandagnamiddag brand uitgebroken. Twee personen raakten zwaargewond, twee anderen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een man sprong naar het dak van de buren om te ontkomen aan de vlammen.
The post KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende appeared

Lees meer »

Prof Stefan De Wachter zocht jaren naar oplossing tegen urineverlies, mét succes: “Van meerdere incontinentieluiers per dag naar volledig droog”

Een piepklein, vernuftig elektronisch apparaat dat professor Stefan De Wachter (UZA) precies op de schaamzenuw plaatst, zorgt ervoor dat mensen zich niet langer hoeven te schamen. Zijn chip, amper groter dan een 1 euromuntstuk, helpt tegen ongewild urineverlies, een probleem dat naar schatting een derde tot de helft van de volwassen vrouwen kwelt, maar waarrond het taboe zeer groot is.

Lees meer »