20 procent minder asperges en dubbel zo duur: “Het was nog nooit zo erg”, getuigt teler uit Hingene

Globaal gezien hebben Antwerpse telers 20 procent minder asperges geoogst. Dat schat aspergeteler Katrien De Backer uit Hingene (Bornem). "Maar bij sommigen is de oogst volledig mislukt." De oorzaken zijn het natte weer en de lage nachttemperaturen. Daardoor ligt de prijs nu ook dubbel zo hoog als normaal. 

Meer krantenkoppen in België

Fransman (52) voor drie jaar de cel in na overvallen in grensstreek

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »

Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters

De gemeente Sint-Pieter-op-den-Dijk werd 125 jaar geleden bij Brugge gevoegd en zo is het huidige Sint-Pieters met voorsprong de oudste deelgemeente. Het Buurtwerk en vzw Connected Sint-Pieters stelden voor dit feestjaar een mooi programma samen met onder meer een historische zoektocht en een fototentoonstelling.
The post Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Knorrig prinsje, 2 royals in 1 jurk en nostalgie voor William

Royals kunnen dezelfde smaak hebben en in dezelfde winkel shoppen, en dat viel deze week op. De Deense koningin Mary en Zara Tindall, nichtje van koning Charles, maakten hun opwachting in dezelfde outfit. Waar hadden ze die gevonden? Waarom verspreidde de Zweedse prins Carl Philip een familiefoto waarop zijn zoontje zo schijnbaar verveeld poseerde? En wat maakte een bezoek van

Lees meer »

Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar”

De Roeselaarse rugbyclub verhuist deze zomer naar de sportsite Schiervelde. Op de site waar ook voetbalclub SK Roeselare traint en speelt wordt er momenteel een nieuwe thuis gebouwd voor Rugby RSL. “Hier zijn we beter zichtbaar”, aldus Tom Vanhoef, voorzitter van Rugby RSL.
The post Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar” appeared first on

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Zes op tien bedrijven moesten in 2023 langdurig zieke medewerkers re-integreren: “‘Op maat’ is de sleutel”

Zes op de tien bedrijven in België hebben in 2023 te maken gekregen met de re-integratie van langdurig zieke werknemers. In de helft van die bedrijven gingen werknemers progressief in dezelfde functie aan de slag. In één op de vijf gevallen (18 procent) kregen werknemers die na lange tijd terug aan het werk gingen een nieuwe functie. Dat blijkt uit

Lees meer »