West-Vlaanderen investeert in gecontroleerd overstromingsgebied in Beitem

Langs de Godelievebeek in Beitem (Roeselare) leggen de provincie West-Vlaanderen en de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsbied aan. Zo wordt regenwater efficiënt afgevoerd en vermindert de druk op de gebieden stroomafwaarts.

Het project omvat verschillende maatregelen om regenwater vlot af te voeren. Het gebied langs de Godelievebeek bevatte al een klein overstromingsgebied, maar dat zal worden uitgebreid om 3.450 vierkante meter aan overtollig water te kunnen opvangen. De Godelievebeek zelf krijgt een meanderende bedding en er komt ook een manuele debietbegrenzer die de waterdoorvoer controleert.

Gescheiden riolering

“Bij hevige regenval wordt het water in een speciaal ontworpen overstroomzone opgevangen en vertraagd afgevoerd, zodat de druk op stroomafwaartse gebieden vermindert. Ook krijgen woningen in de nabijgelegen Koolbranderstraat gescheiden rioleringssystemen waardoor niet langer vervuild water wordt geloosd”, aldus de provincie. De bestaande bebossing langs de beek blijft behouden, er wordt een houtkant met zomereiken aangelegd en het terrein wordt omheind en begraasbaar gemaakt. De kostprijs wordt geraamd op 292.647 euro.

The post West-Vlaanderen investeert in gecontroleerd overstromingsgebied in Beitem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostendse Dj Dimaro brengt exclusieve kledinglijn uit voor 20ste verjaardag: “Heel veel dj’s kozen een genre, ik durfde alles spelen”

Twintig jaar geleden begon hij met draaien in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Ondertussen staat Mario Willems (46) als Dj Dimaro al vijftien jaar op Tomorrowland, draait hij elke editie op Ostend Beach en was hij als dj te gast in onder andere China, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Voor zijn twintigste verjaardag brengt hij nu een exclusieve kledinglijn op

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in stadscentrum Ieper

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »

Twintigers Jules, Louis en Jari pakken uit met nieuw concept Poco Padel in Veurne: “Unieke mix van sport en entertainment”

Met Poco Padel introduceren drie vrienden op zaterdag 27 juli een gloednieuw concept aan de Westkust. Hun padeltoernooi op het Will Tura Sportpark in Veurne mondt ‘s namiddags al uit in een ‘open air afterparty’. “Dit is uniek in onze regio, maar het idee slaat duidelijk aan bij zowel sportievelingen, feestvierders als sponsors.”
The post Twintigers Jules, Louis en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaming die opgepakt werd op Russische raketlanceerplaats getuigt: “Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen die smerige celdeur achter me dichtsloeg”

De Vlaming en de twee Nederlanders die deze week opgepakt werden op de kosmodroom van Bajkonoer – de grootste raketlanceerplaats ter wereld – zijn veilig en wel thuis. Doodsangsten hebben ze uitgestaan toen hun “berekend risico” om beelden te maken voor een documentaire over de Amerikaans-Russische ruimtewedloop in een nachtmerrie veranderde. “Het leek erop dat we er vanaf zouden komen

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »