Voorwaardelijke straf voor poetsvrouw die fortuin aan juwelen stal in Knokke-Heist

Een 39-jarige poetsvrouw heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor diefstallen bij vier klanten in Knokke-Heist. De Roemeense Bruggelinge maakte voor 20.000 euro aan juwelen buit bij een bejaarde vrouw.

Op 18 september 2022 stapte een toen 79-jarige vrouw uit Knokke-Heist naar de politie. Ze verklaarde dat er voor meer dan 20.000 euro aan juwelen waren ontvreemd uit een schoendoos onder de lavabo. Omdat er geen sporen waren van inbrak, verdacht ze de poetsvrouw. Tijdens een huiszoeking bij O.C. (39) werd een deel van de buit teruggevonden.

Verder onderzoek wees uit dat de Roemeense Bruggelinge tussen juni 2021 en februari 2023 ook nog bij drie andere klanten had toegeslagen. Daarbij maakte ze onder meer een zonnebril, een enveloppe met 250 euro, halskettingen en een ring ter waarde van 8.100 euro buit. In februari vorig jaar belandde ze een week in de cel na diefstal van een ketting en een hangertje.

O.C. verklaarde dat ze de feiten pleegde uit geldgebrek. Zo had ze bijvoorbeeld geld nodig om speciale schoenen te kopen voor haar dochter. De buit verkocht ze door in Roemenië. Na haar voorhechtenis leefde ze de voorwaarden goed na. Nu legde de rechtbank haar opnieuw een resem voorwaarden op, zoals het volgen van een cursus Nederlands. (AFr)

The post Voorwaardelijke straf voor poetsvrouw die fortuin aan juwelen stal in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is de plek waar ze achterstanden kunnen inhalen”: 16.000 leerlingen volgen les in een zomerschool

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

Prijskaartje van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: wereld kijkt dit weekend naar ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag in koninginnenrit, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: Bradbury pakt de mooiste zege uit haar carrière

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Kopecky had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed. Bradbury (22) viel aan op negen kilometer van de streep en hield goed stand. Kopecky werd tweede voor Longo Borghini, maar komt één seconde te kort voor de roze trui.

Lees meer »