Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) stelt morgen startnota voor aan Vooruit en CD&V

Vlaams informateur Bart De Wever komt morgenmiddag met een startnota. Dat meldt persagentschap Belga. Hij zal zijn werkstuk voorstellen aan de partijvoorzitters Melissa Depraetere (Vooruit) en Sammy Mahdi (CD&V). 

Meer krantenkoppen in België

Argentinië wint opnieuw finale Copa América

Argentinië heeft zich maandag net na middernacht (plaatselijke tijd) tot de eindwinnaar gekroond van de 48e editie van de Copa América in de Verenigde Staten. Lautaro Martínez scoorde voor La Albiceleste pas diep in de verlengingen de enige goal in de finale.

Lees meer »

Europese Commisie overweegt jacht op zeehonden te heropenen: “Willen we echt terug naar die barbaarse methoden?”

Zeehondenproducten zijn sinds 2009 vrijwel geheel verboden in de Europese Unie, omdat de dieren tijdens de jacht werden doodgeknuppeld of op andere wrede manieren werden gedood. Maar dat verbod is nu in gevaar: de Europese Commissie is een evaluatie gestart en zet daarmee de deur op een kier om de zeehondenjacht en verkoop op afgeleide producten weer toe te laten.

Lees meer »

? “En neen, Pogacar weet van geen ophouden”

Het doek valt over de Alpen. Tadej Pogacar heeft de puntjes op de ‘i’ gezet en zal morgen in Nice zijn derde eindzege in de Tour op zak steken. Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel verdelen de overige twee podiumplaatsen nadat ze elkaar nog het vuur aan de schenen legden. “De gooi naar plek twee van Remco getuigde wel van lef”,

Lees meer »

Zwemmer die onwel werd tijdens Sea Swim Nieuwpoort uit zee gehaald: “De redders grepen meteen in”

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer maandagavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »