Tien doden en tientallen vermisten bij scheepsrampen voor Italiaanse kust

Bij twee scheepsrampen voor de Italiaanse kust zijn tien mensen omgekomen en nog eens tientallen anderen vermist geraakt. Dat melden Italiaanse media en een ngo.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »

Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt”

Met haar boek ‘Intermezzo, een innerlijke reisgids’, schreef auteur Isabelle Scherrens (51) een wegwijzer voor iedereen die bewust en met veerkracht in het leven wil staan in een hectische maatschappij.
The post Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Schutter kocht 50 rondes munitie voor hij naar rally Trump ging en werd al een half uur voor aanslag gespot op dak gebouw”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Inmiddels is Trump in Wisconsin tijdens een vierdaags partijcongres officieel aangesteld als Republikeins presidentskandidaat. De uiterst rechtse senator J.D. Vance wordt zijn running mate. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Het mooiste podium is meteen ook het allerduurste op Tomorrowland: “Enkel die schermen alleen al vroegen een investering van tien miljoen euro”

Een verjaardag vraagt om lichtjes. Véél lichtjes. Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten is al 20 jaar hofleverancier van led-schermen bij Tomorrowland, maar kleurt voor het jubileum met zijn Pixelscreen graag eens los buiten de lijntjes. “Het hoofdpodium wordt ongezien”, klonk het. “Enkel die schermen alleen al vroegen om een investering van tien miljoen euro”. ’s Nachts bleek zijn gelijk.

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »