Stranden op populair Spaans eiland gesloten nadat toeristen haai spotten: “Zijn vin stak 10 centimeter boven het water uit”

Drie bij toeristen erg populaire stranden op het Spaanse eiland Gran Canaria zijn afgelopen weekend afgesloten voor het publiek nadat een haai (of mogelijk zelfs twee) gespot werd(en).

 

Meer krantenkoppen in België

Volle buit voor Girmay én twee ploegmaats kwijt: nieuwe groene trui wordt bijna onmogelijke opdracht voor Philipsen

Een tweede opeenvolgende groene trui is weer wat verder weg voor Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest in Villeneuve-sur-Lot toekijken hoe concurrent Biniam Girmay nog maar eens de volle buit pakte én hij zag met Jonas Rickaert en Soren Kragh Andersen ook twee ploegmaats buiten tijd aankomen. “We proberen nu te mikken op nog een ritzege.”

Lees meer »

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »

“Ooit zal ik mijn portie ellende wel krijgen”: Linda de Mol voorspelde al dat ze heel wat tegenslagen op haar pad zou vinden

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden het slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

Koperdief is auto kwijt na arrestatie

“Ik zou graag mijn auto terugkrijgen, anders raak ik niet aan een job.” Een 36-jarige man uit Staden zag zijn Peugeot Partner in beslag genomen nadat hij na een diefstal van koperkabels in Roeselare kon tegengehouden worden. Zijn ‘partner in crime’ op de passagiersstoel bleek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben. De smeekbede bleek tevergeefs.
The post

Lees meer »

“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag in Lippelo – Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »