Staatssecretaris De Moor na kritiek uit Zutendaal: “Geen enkele burgemeester zit op mijn telefoontje te wachten”

In Zutendaal, waar een nieuw asielcentrum komt, klinkt kritiek op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). In een interview met HBVL verweert ze zich: “Ik heb de ondankbare opdracht om naar opvang te zoeken. Geen enkele burgemeester zit op mijn telefoontje te wachten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Europese Unie wil belangrijke ministerraad in Hongarije boycotten, uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele, maar symbolisch belangrijke Europese ministerraad eind augustus in Hongarije te boycotten. Dat zou ze willen doen als protest tegen het bezoek van de Hongaarse eerste minister Viktor Orbán aan de Russische president Vladimir Poetin vorige week. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt geen commissarissen naar

Lees meer »

Sinds Nonkels heeft Kim nog meer bekijks als ze op wandel gaat met haar naaktkat Pi: “Ze heeft meer kleren dan ik”

Kim kan geen blokje om met haar kat zonder aangesproken te worden, zeker sinds Nonkels. ‘Kijk daar, het is Monnietje’, zeggen ze dan. Geen wonder, de zesjarige Pi heeft meer allure dan een Hollywoodster met haar rugzakjes, zonnehoedjes en vleermuisvleugels. “Ik heb altijd gezegd dat ik erover ging gaan als ik een kat had”, lacht haar baasje.

Lees meer »

Van Mallorca over Venetië tot Gent: massatoerisme leidt tot frustratie bij inwoners van populaire vakantiebestemmingen

Wie de laatste weken op vakantie ging naar toeristische hotspots, heeft het misschien opgemerkt: de lokale bevolking heeft genoeg van de overvloed aan toeristen in hun streek. Inwoners klagen over de overlast die het massatoerisme met zich meebrengt en de impact die het heeft op de lokale fauna en flora. Op verschillende plaatsen zijn ondertussen al maatregelen genomen om de

Lees meer »

Achter de schermen bij de eerste opname van ‘Tien om te zien’ met prinses Delphine in een verrassingsrol

Prinses Delphine zorgde voor de verrassing van de avond tijdens de eerste opname van het nieuwe seizoen van ‘Tien om te zien’. Acht weken bonst het showbizzhart opnieuw aan de kust. Gisteren gestart in de regen bij de repetities, maar bij zonsondergang gereanimeerd door 5.500 fans op de dijk van Westende. Wij waren erbij achter de schermen én voor het

Lees meer »

“Ik beloofde als kind dat ik hier zou spelen”: hoe Mbappé met miniatuurversie van Bernabéu Real-aanhang nóg maar eens betoverd

Real Madrid is een Galactico rijker. Kylian Mbappé (25) heeft zijn contract voor 5 seizoenen getekend en werd zonet voorgesteld in een uitzinnig Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense tempel was helemaal uitverkocht en alle toeters en bellen waren aanwezig. De Franse spits zelf imponeerde dan weer met een speech in prima Spaans.

Lees meer »