Schikking in de VS kost Nyrstar-eigenaar Trafigura 51 miljoen euro

21:20 De Singaporese grondstoffentrader Trafigura betaalt 55 miljoen dollar (51 miljoen euro) in een schikking met de Amerikaanse toezichthouder CFTC voor beweerde fraude en manipulatie. 

Meer krantenkoppen in België

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Minstens 20 doden en 100 gewonden na Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp nabij Khan Younis

Bij Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp van al-Mawasi, in de buurt van Khan Younis, zouden minstens 20 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Dat zeggen Palestijnse bronnen en wordt ook door Israëlische media overgenomen. Al Jazeera spreekt zelfs over 50 doden. Israël zegt dat het de berichten over de aanval onderzoekt, maar volgens interne bronnen gaat het inderdaad over een

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

SC Wielsbeke mikt op eindronde

Maandag begint KSC Wielsbeke aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een vijfde en een derde plaats wil de club straks minstens even goed doen.
The post SC Wielsbeke mikt op eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eline en Nils openen opnieuw zomerbar Sprink & Drink in Moorslede: “We voorzien 600 m² aan springkastelen”

Eline Hoorne en Nils Vercaigne openen woensdag opnieuw de deuren van hun zomerbar Sprink & Drink langs de Molenstraat in Moorslede. Voor het derde jaar op een rij kunnen kinderen er zich volop uitleven in een groot springkastelendorp. “Na het Belgische zomerweer van vorig jaar hebben we beslist om hen enkele extra dagen springplezier aan te bieden.”
The post

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »

Kok (28) uit Antwerpen opgepakt in Frankrijk na wilde achtervolging op scooter: man verwondt vijf agenten en blijkt zwaarbewapend

Een 28-jarige kok uit Antwerpen is afgelopen weekend in de boeien geslagen na een wilde achtervolging in het Franse Chasseneuil-du-Poitou, vlakbij het pretpark Futuroscope. Vijf agenten raakten daarbij gewond. De man bleek zwaarbewapend te zijn. Hij had vijf geweren, munitie, een geluidsdemper, een vizier, messen, een kap en handboeien bij zich.

Lees meer »