Regenweer bezorgt ook aspergetelers kopzorgen: “We gaan de gevolgen pas volgend jaar echt zien”

Het bijzonder natte weer van de voorbije maanden veroorzaakt ook bij aspergetelers problemen. Normaal duurt het seizoen nog tot 24 juni, maar sommige telers halen nu al de laatste oogsten van hun land. “We voelen dat het geen normaal jaar is.”

 

Meer krantenkoppen in België

Supercel beweegt zich richting Vlaamse Ardennen en Gent – Brusselse Belliardstraat ondergelopen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Gianni Paelinck verslaat met passie het nieuws bij de VRT: “Ik speelde als kind al het journaal na”

Hij mag dan in Brussel wonen en werken, maar zijn hart ligt nog duidelijk in Oostende. Al ruim tien jaar een vaste waarde bij de VRT-nieuwsdienst, versloeg justitiejournalist Gianni Paelinck (35) tal van beklijvende gebeurtenissen zoals de overstromingen in Wallonië, het groot terroristenproces en deze week nog de zware stormen die over Vlaanderen gierden. Over het Eurovisiesongfestival, zijn grote passie,

Lees meer »

Post Title

Op zaterdag 13 juli komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar de tot festivalterrein omgebouwde Kasteeltuinen van Kasteel Bossuit in Avelgem. Wat je kan verwachten? Een spectaculair rock- en metalfestival. “We werken met een groep van 40 mensen en trekken jaarlijks naar 60 à 80 evenementen.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 langdurig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje: selectie alsnog met vliegtuig naar Dortmund

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik

In Roeselare is Roger Declercq (94) gestorven. Hij was jeugdtrainer van het toenmalig SK Roeselare en in de jaren zeventig hoofdtrainer van Eendracht Wervik. Roger is bestuurslid van SK Roeselare en na de fusie SV Roeselare geweest. Roger was een gewezen brandweerman.
The post SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik appeared

Lees meer »