Recensie | ‘Turandot’ verblindt de ogen, maar mist de ziel

16:51 Giacomo Puccini componeerde met ‘Turandot’ een opera in de overtreffende trap: luid en groots. In De Munt doet regisseur Christoph Coppens daar nog een schepje bovenop. Het spektakel wint het van de e… 

Meer krantenkoppen in België

Oud-president van Peru Alberto Fujimori (85) in 2026 opnieuw kandidaat

De 85-jarige oud-president van Peru Alberto Fujimori zal in 2026 kandidaat zijn voor een derde termijn als president. Dat heeft zijn dochter Keiko, die aan het hoofd staat van de belangrijkste rechtse partij, zondag aangekondigd in een boodschap op haar sociale media. De twee Fujimori’s zeggen gezamenlijk tot dat besluit gekomen te zijn.

Lees meer »

Wannes en Hannes van Team DAMP gastheer van eigen podium op Tomorrowland: “Hele eer dat we zelf dj’s mogen uitnodigen”

Nadat Wannes Loosveldt (37) en Hannes De Waepenaere (35) er al zeven jaar op rij achter de draaitafels stonden, staat hun collectief ‘Team DAMP’ nu ook als stagehost op de line-up van Tomorrowland. Zij mogen zowel nu zondag als de week erop kiezen welke dj’s er op ‘hun’ Elixir-podium staan. “Een hele eer, want wij hebben een nauwe band met

Lees meer »

Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: “Hij is dé man”

Heel wat Trump-fans hebben het moment laten tatoeëren waarop Donald Trump zijn vuist in de lucht steekt, vlak nadat hij een moordaanslag overleefde op zaterdag 13 juli. “De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al binnen enkele momenten nadat die foto was gelanceerd”, aldus een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: “Trump is de f*cking man”, klinkt het

Lees meer »

Liveblog formatie – Conner Rousseau (Vooruit): “Jammer dat er zoveel teksten lekken, dat maakt het niet makkelijker aan tafel”

De federale formatiegesprekken starten officieel. Federaal onderhandelaar Conner Rousseau (Vooruit) heeft in een opiniestuk in De Tijd geschreven dat ons land meer moet investeren buiten de begroting. De nieuwe minister-president van de Franse gemeenschap Elisabeth Degryse (Les Engagés) legt vandaag de eed af. Volg het politieke nieuws op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Gelekte video toont hoe Trump met Kennedy belt: “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”

De zoon van onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr heeft beelden gelekt waarop een telefoongesprek te zien is tussen zijn vader en Donald Trump. Trump vertelt onder meer over de aanslag van zaterdag en toont zich sceptisch over vaccins voor baby’s (Kennedy is een overtuigd antivaxer). “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”, kan je Trump

Lees meer »

IN BEELD. BV’s loslippig over hun liefdesleven op première van ‘Gert & James Zomerrevue’: “Ons huwelijk is voor september 2025″

Het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne rolde zondagavond de paarse loper uit voor de première van ‘De Gert & James ZomerRevue’. Gastheren Gert Verhulst en James Cooke zorgen – aan de zijde van Karen Damen en Ruth Beeckmans – voor een show vol glamour, humor en muziek. Heel wat nieuwsgierige BV’s kwamen een kijkje nemen.

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »