Postzegel van miljardair Bill Gross geveild voor 4,1 miljoen euro

Een postzegelcollectie van de Amerikaanse miljardair Bill Gross is voor miljoenen dollar onder de hamer gegaan. Het meest waardevolle exemplaar werd voor 4,4 miljoen dollar (omgerekend 4,1 miljoen euro) geveild. 

Meer krantenkoppen in België

Onderhandelaars Vlaamse regering willen renovatieplicht versoepelen (maar moeten het nog eens raken over de manier waarop)

De renovatieplicht wordt wellicht versoepeld. Al voor de verkiezingen hoorden we van politici dat ze de regels wilden aanpassen, minister Zuhal Demir zei zelfs dat er geen boetes zouden volgen. Nu liggen er voorstellen voor een versoepeling van de renovatieplicht op de onderhandelingstafel, zo meldt VTM NIEUWS (zie video hierboven). De onderhandelaars moeten het alleen nog eens worden over hoe

Lees meer »

Zwemmer die onwel werd tijdens Sea Swim Nieuwpoort uit zee gehaald: “De redders grepen meteen in”

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer maandagavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Nu grote hitte voorbij is begint drukte toe te nemen, Raymond van het Groenewoud trapte dag 1 af

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. De hitte zorgde ervoor dat het niet meteen druk was, maar intussen komen de Gentenaars wel naar buiten. Mis niets van

Lees meer »

Buitenlandse Zaken vaardigt “hoge veiligheidswaarschuwing” uit voor Bangladesh door studentenprotesten

Buitenlandse Zaken heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van het reisadvies. “Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh de hoogste waakzaamheid aan de dag te leggen en veiligheidsrisico’s te vermijden”, schrijft Buitenlandse Zaken.

Lees meer »

Bocholt geeft kerkdorpen Reppel en Lozen eigen stembureau om drukte en wachtrijen te voorkomen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zullen de kerkdorpen Reppel en Lozen een eigen stembureau krijgen. Het gemeentebestuur van Bocholt heeft dat beslist om het stemmen comfortabeler te laten verlopen en de drukte beter te spreiden. Bij de verkiezingen van juni waren er lange wachtrijen aan het stembureau in Bocholt. "Dat zorgde voor wat ongenoegen, wat ik zeker kan begrijpen", vertelt

Lees meer »

Partij van president Assad wint Syrische verkiezingen

In Syrië heeft de partij van president Bashar al-Assad de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van de Ba’ath-partij, die sinds 1963 aan de macht is, kwam niet als een verrassing aangezien ze met zo goed als geen tegenstand rekening moet houden. De opkomst bedroeg 38,16 procent, tegenover 33,17 procent in 2020.

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse school op Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode: “We geven het terug aan de Vlaamse gemeenschap”

Er komt een nieuwe school van het Gemeenschapsonderwijs op de Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode. Al 20 jaar staan daar gebouwen van de VUB en ULB leeg. Vroeger was het de campus biotechnologie en chemie. Minister van onderwijs Ben Weyts geeft nu 4 miljoen euro steun om het terrein aan te kopen. "We willen de Vlaamse aanwezigheid in de faciliteitengemeente versterken, de

Lees meer »

Andermaal indrukwekkende Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace: “Hadden het exact zo gepland tijdens onze stage hier”

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »