Politie ramt ontsnapte koe tot tweemaal toe, minister van Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek

Op videobeelden die massaal gedeeld worden op sociale media is te zien hoe een Britse politiewagen tot tweemaal toe inrijdt op een koe die was ontsnapt. De bewuste agent werd geschorst in afwachting van een intern onderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

Spaanse kustplaats Calpe wil komaf maken met asociale ‘handdoek-leggers’: boetes tot 250 euro, spullen worden weggehaald

Het kan behoorlijk druk zijn op het strand van de Spaanse kustplaats Calpe in de provincie Alicante. Om het beste plekje te ‘claimen’, zijn sommige strandgangers er wel erg vroeg bij. Ze leggen hun handdoek op de gewenste plaats en keren pas uren later terug. “Asociaal gedrag”, zo vindt het gemeentebestuur van Calpe. De zogenaamde asociale ‘handdoek-leggers’ riskeren er voortaan

Lees meer »

Prinses Delphine vindt het fantastisch om in België te leven: “Ik geloof in voorbestemming. Het is niet Londen, het is hier”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Twee Vlamingen getuigen: “Ik kreeg nog nooit een snelheidsboete, maar reactie van andere chauffeurs maakt me zenuwachtig”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Amerikakenners wegen de kansen van Kamala Harris: “Ze is een moeilijkere tegenstander voor Trump dan Biden”

Amerikakenners Michiel Vos en Bart Kerremans wegen de kansen van Kamala Harris, nu ook politiek zwaargewicht Nancy Pelosi de kandidatuur van Kamala Harris als opvolger van president Joe Biden openlijk heeft gesteund. Daarmee lijkt het bijna zo goed als zeker dat Harris het in november zal moeten opnemen tegen presidentskandidaat Donald Trump. "Ze zal vooral de centrumkiezers een geloofwaardig alternatief

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »