Originele camouflageschildering uit 1939 aangebracht op bunker in Haacht

De bunker aan de Antitankgracht in Haacht is opnieuw beschilderd zoals in 1939, voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. De bunker was toen beschilderd als een sluiswachtershuisje om niet op te vallen tussen de andere huizen. 

Meer krantenkoppen in België

Er komt geen reünie van Plaza, bekend van ‘Yo-Yo’, in ‘Tien om te zien’: “Zo jammer dat Patrick niet nog één keer wil knallen”

Het trio Plaza scoorde in de begindagen van VTM met nummers als ‘Yo-Yo’ en ‘Oh Oh’. In hun zo herkenbare rode outfits zijn Sandra De Maayer (57), Patrick Van Assche (55) en Tineke Honoré (55) een stukje cultureel erfgoed geworden in Vlaanderen. Al was hun samenwerking geen lang leven beschoren. In 1992 gaven ze er al de brui aan. Er

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en meer dan 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert meer dan 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Nieuwe en bekende namen bij de Roeselaarse liberalen. Met zes bijkomende kandidaten heeft Lokaal Liberaal nu ruim een derde van de lijst voorgesteld. Voor Marco Lombaert, vaste waarde uit Beveren, is het al de derde campagne. Jonge ondernemer William Vyncke staat klaar om zijn ideeën te delen.
The post Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Lees meer »

Afdaling Kluisberg wordt fietser fataal

Zaterdagavond om 20.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval beneden de Kluisberg. Een fietser reed de Kluisberg naar beneden. De eerste scherpe bocht kon hij wel nemen, bij de tweede haakse bocht ter hoogte van Boskouter reed hij rechtdoor in de omheining. De hulpdiensten kwamen nog ter plekke maar hulp kon niet meer baten. De man was op

Lees meer »

37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te wurgen

Een 49-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op zijn partner. Toen haar zoon tussenbeide kon komen, was het slachtoffer al bewusteloos door de wurgpoging. Het openbaar ministerie vorderde 37 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel en onder voorwaarden.
The post 37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te

Lees meer »

36 deelnemers afgevoerd na stierenloop door straten van Pamplona

In het Spaanse Pamplona zijn zondag de laatste stierenrennen gelopen. De traditie wil dat de grootste durvers zo dicht mogelijk bij de stieren proberen te komen, en dat leidt tot tientallen gewonden. In totaal werden bij deze editie van de San Fermin-feesten, die vorige zaterdag begonnen, minstens 36 lopers opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden Spaanse media.

Lees meer »

Man krijgt grotendeels voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor herhaaldelijk partnergeweld: “Halen het slechtste in elkaar naar boven”

Amper twee maanden na de start van hun relatie deed een drugsverslaafd koppel elkaar al pijn, maar voorlopig zijn ze nog altijd samen. Ook al betekent dit dat de liefde de tralies moet trotseren, want de 36-jarigeman uit Harelbeke zit in de gevangenis maar zal die snel mogen verlaten. “We zien elkaar nog graag”, klonk het.
The post Man

Lees meer »

Nadat Acid zonder ticket Tomorrowland én Rock Werchter binnensluipt: hoe streng is de beveiliging écht?

Een jaar nadat hij zonder kaartje op Tomorrowland binnen glipte, heeft YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst (25) opnieuw toegeslagen. In een nieuwe video sluipt hij wederom zonder ticket Rock Werchter binnen. Maar hoe staat het dan met de beveiliging op dit soort evenementen? “Iemand buitenzetten hoeft niet altijd manu militari te gebeuren”, legt veiligheidsexpert Filip Smeets uit in ‘De Morgen’.

Lees meer »