Ook ’s lands bekendste Duivels-supporters zijn er helemaal klaar voor: “Het wordt moeilijk, maar alles is mogelijk”

De kans dat de wereld hen maandagavond op televisie of op een groot scherm ziet? Geen 100 maar 200 procent. Olivier Didion (47) en Nicolas Dardenne (41) zijn de bekendste supporters van het land, en de tricolore duivel en Obel(g)ix zijn er straks elke match bij. “We zitten net als Lukaku en De Bruyne in de club van 100 caps.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Energiewaakhond in nota aan formateur De Wever: “Maak aardgas duurder en elektriciteit goedkoper”

Energiewaakhond CREG vraagt de federale regeringsonderhandelaars om warmtepompen aantrekkelijker te maken door de accijnzen op elektriciteit te verlagen en die op aardgas te verhogen. Ander opvallend voorstel: een verplicht ‘basiscontract’ voor energie. Dat moet het makkelijker maken om energieleveranciers te vergelijken. Wat betekenen die voorstellen? Welk verschil maken ze op je energiefactuur? En komen ze er ook effectief?

Lees meer »

Al 39 doden bij studentenprotest in Bangladesh: manifestanten eisen einde aan ‘gereserveerde’ banen bij overheid

Confrontaties tussen ordediensten en protesterende studenten hebben in Bangladesh de afgelopen twee dagen aan 39 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een telling van het Franse persbureau ‘AFP’ op basis van cijfers van ziekenhuizen uit het hele land. Donderdag werd er ook brand gesticht bij de belangrijkste publieke televisiezender van het land ‘BTV’ en was er amper internet.

Lees meer »

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor uitbreiding Mariënstede in Dadizele: “Er komt een nieuwbouw voor tien personen”

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een jaarlijkse investeringssteun toe van bijna 27.000 euro toe op lange termijn voor een nieuwbouw voor tien bewoners en voor de uitbreiding van de dagbestedingsruimtes voor Mariënstede in de Remi Dewittestraat in Dadizele. Mariënstede is een voorziening die volwassen personen met diverse handicaps ondersteuning biedt op het vlak van wonen

Lees meer »

Wingense is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon”

Marlies Dhaenens (25) uit Wingene is een van de 17 West-Vlaamse kandidates die meedingen naar de titel van Miss België. Maar eerst moet ze de provinciale voorselecties overleven. “Mijn zus Annelore heeft me ingeschreven en ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, zegt Marlies. “Maar mijn echte passie is zingen. Als ‘Lizz’ treed ik op in heel de provincie, soms met

Lees meer »

Crisisoverleg, familiemoment en 3 telefoontjes: dit ging vooraf aan de aankondiging van Joe Biden om uit presidentsrace te stappen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve besluit om de race te verlaten, genomen in slechts 48 uur tijd. Dat zeggen zijn campagnemedewerkers. Wekenlang vocht Biden voor zijn politieke overleven, maar uiteindelijk werd de druk van zijn Democratische achterban, donoren en de Republikeinse Partij te groot. Waarom heeft Biden die beslissing zo plots genomen? Wat is er het afgelopen

Lees meer »