Ongeval ter hoogte van Linkeroever zorgt voor zware ochtendspits op Antwerpse Ring

Een ongeval op de Antwerpse Ring richting Gent (R1) ter hoogte van Linkeroever zorgt voor heel wat hinder. Er zijn twee rijstroken versperd waardoor het er momenteel anderhalf uur aanschuiven is vanaf Deurne.

 

Meer krantenkoppen in België

Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach

De zestigste verjaardag van de verbroedering tussen Gistel en Aulendiebach kende heel wat bijval. Zo’n honderd Duitsers kwamen vijf dagen lang naar Gistel. “Over drie jaar maken we de omgekeerde beweging”, zegt comitévoorzitter Marc Monstrey.
The post Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »

AR-15: “Het wapen dat Amerika doodt”

Bij de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens Amerikaanse media een AR-15 gebruikt, een halfautomatisch wapen dat eerder al gebruikt werd bij meerdere massaschietpartijen. Het wordt het “wapen dat Amerika doodt”, genoemd.

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »