Oekraïne bereidt zich volop voor op luchtaanvallen met door Westen beloofde F-16’s: “Dit kan einde van oorlog inluiden”

Oekraïne is volop bezig met het voorbereiden van een luchtoffensief met F-16’s op de bezette Krim, dat moet starten als de door het Westen beloofde gevechtsvliegtuigen eindelijk arriveren. Dat heeft strategisch analist Frederik Mertens van het ‘The Hague Centre for Strategic Studies’ (HCSS) gezegd aan nieuwssite ‘Business Insider’. Volgens Elina Beketova van het ‘Center for European Policy Analysis’ (CEPA) kan een herovering van het schiereiland en de Zwart Zee de oorlog in een beslissende plooi leggen. 

Meer krantenkoppen in België

“Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende

Een jonge, leuke, technisch vaardige, goed aan mekaar hangende West-Vlaamse spelersgroep verzamelde dinsdagavond op Sportpark De Pluimen bij trainer Dieter Vandendriessche. Het was de eerste oefensessie van de vernieuwde club, KV Diksmuide Oostende.
The post “Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

36 deelnemers afgevoerd na stierenloop door straten van Pamplona

In het Spaanse Pamplona zijn zondag de laatste stierenrennen gelopen. De traditie wil dat de grootste durvers zo dicht mogelijk bij de stieren proberen te komen, en dat leidt tot tientallen gewonden. In totaal werden bij deze editie van de San Fermin-feesten, die vorige zaterdag begonnen, minstens 36 lopers opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden Spaanse media.

Lees meer »

Expo Belgische Sectie Royal Navy tijdens WOII & Operatie Dynamo over verleden en toekomst van de marine

De nieuwe tentoonstelling in Cultuurhuis De Scharbiellie in De Panne blikt terug op de geschiedenis van de Belgische Sectie van de Royal Navy tijdens WOII, met extra aandacht voor hoe De Panne nauw betrokken was bij Operatie Dynamo. Deze expo werd georganiseerd door het lokaal bestuur van De Panne, in samenwerking met de Marinecomponent van de Belgische Defensie en ex-marinier

Lees meer »

“Als ik vrijkom, weet ik jullie te vinden”: fikse celstraf voor twintiger die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke

Een 23-jarige Syriër heeft voor de Brugse rechtbank 2,5 jaar effectieve celstraf gekregen voor inbraken, illegaal verblijf, doodsbedreigingen en het kraken van een appartement.
The post “Als ik vrijkom, weet ik jullie te vinden”: fikse celstraf voor twintiger die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag in koninginnenrit, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: Bradbury pakt de mooiste zege uit haar carrière

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Kopecky had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed. Bradbury (22) viel aan op negen kilometer van de streep en hield goed stand. Kopecky werd tweede voor Longo Borghini, maar komt één seconde te kort voor de roze trui.

Lees meer »

Monitor van taalkampen bij Le Crayon in Kuurne op non-actief gezet na klachten van misbruik: “Onderzoek loopt”

Talencentrum ”Le Crayon” vzw uit Kuurne heeft een van hun monitoren op non-actief gezet nadat er ouders de organisatie contacteerden met klachten. “Er loopt een onderzoek naar die monitor en wat er gebeurd zou zijn”, vertelt Sharon Carrein, de advocaat van Le Crayon. Het zou gaan om misbruik van kinderen.
The post Monitor van taalkampen bij Le Crayon in

Lees meer »

Belgen verhuizen het vaakst naar Frankrijk

Belgen die in een ander land van de Europese Unie gaan wonen, kiezen het vaakst voor Frankrijk. Meer dan 117.000 Belgen hebben onderdak gevonden bij de zuiderburen, zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »