Obama helpt ‘bevroren’ Biden van het podium in Los Angeles

Er lijkt tegenwoordig geen week voorbij te gaan zonder een nieuwe video van de Amerikaanse president Joe Biden die er verward, traag en oud uitziet. Ook afgelopen weekend was het weer prijs, tijdens een evenement waarbij hij geld inzamelde in Los Angeles.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse speelpleinwerking Wasper breekt record met 8.000 inschrijvingen

De stedelijke speelpleinwerking van het avontuurlijke speeldomein De Warande in Kortrijk kan dit jaar spreken van een ‘full house’. Waar eerdere jaren het aantal inschrijvingen tussen de 5.500 en 6.500 schommelde, gaat het dit jaar om 8.000 inschrijvingen of 220 spelende kinderen per dag. Om de vele animatoren te bedanken organiseerde de stad een snoepfeestje.
The post Kortrijkse speelpleinwerking

Lees meer »

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »

Benzine vanaf woensdag goedkoper

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omlaag. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan nog maximaal 1,755 euro per liter, zo heeft de federale overheidsdienst Economie dinsdag aangekondigd. Dat is een daling met 2,3 cent per liter. Ook benzine 98 (E5) tanken wordt goedkoper. Daar gaat er 3,1 cent af van de maximumprijs, die zo belandt op 1,846 euro per

Lees meer »

Witte rook in Willebroek: Decathlon-personeel kan kiezen voor job bij sportketen of bij overnemer van depot

Decathlon en de socialistische vakbond BBTK hebben een sociaal akkoord gesloten over het personeel van het Decathlon-depot in Willebroek. Een 130-tal werknemers kunnen kiezen: voor een toekomst bij Decathlon of bij de overnemer van het distributiecentrum. Ze kunnen er ook voor kiezen om het bedrijf te verlaten. Aan het akkoord gingen bijna 3 maanden van onderhandelen vooraf.

Lees meer »

Onderzoekers vinden giftige metalen in tampons: “Meer onderzoek nodig om te achterhalen of lichaam deze ook opneemt”

Tampons bevatten toxische metalen zoals lood, cadmium en arseen. Dat wijst een nieuwe studie uit. Op sociale media doen intussen heel wat berichten de ronde van vrouwen die zich zorgen maken. Het is echter niet duidelijk of de metalen ook daadwerkelijk worden opgenomen in het lichaam. Ongerustheid is niet nodig, nuanceren experten, maar ze roepen wel op om bijkomend onderzoek

Lees meer »

Professor Ann Massie: “Ook al is het bij muizen, we hebben een hack gevonden om de veroudering van het geheugen uit te schakelen”

Het was een verrassing, niet het minst voor de professor zelf, maar in het laboratorium aan de VUB van Ann Massie (47) en haar onderzoeksteam leven muizen langer en gezonder. De code gekraakt? Mogelijk, maar van muis naar mens is nog wat anders: een breinbreker waarover Massie zich al twintig jaar buigt. “Misschien ben ik naïef, maar mocht ik niet

Lees meer »