Migranten getuigen: “Griekse kustwacht gooit mensen met opzet in zee”

De Griekse kustwacht blijft zich schuldig maken aan illegale pushbacks, het terugduwen van migranten en vluchtelingen op zee. Dat meldt de BBC op basis van een eigen onderzoek. Sommige mensen zouden zelfs met opzet rechtstreeks in zee gegooid zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Van Mallorca over Venetië tot Gent: massatoerisme leidt tot frustratie bij inwoners van populaire vakantiebestemmingen

Wie de laatste weken op vakantie ging naar toeristische hotspots, heeft het misschien opgemerkt: de lokale bevolking heeft genoeg van de overvloed aan toeristen in hun streek. Inwoners klagen over de overlast die het massatoerisme met zich meebrengt en de impact die het heeft op de lokale fauna en flora. Op verschillende plaatsen zijn ondertussen al maatregelen genomen om de

Lees meer »

Immigranten zijn “illegale aliens”, Biden “schadelijkste president ooit”: grofgebekte Trump liegt er ook nog eens op los in speech

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles – zelfs de oorlog in Oekraïne – krijgen zij de

Lees meer »

Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: “Hij is dé man”

Heel wat Trump-fans hebben het moment laten tatoeëren waarop Donald Trump zijn vuist in de lucht steekt, vlak nadat hij een moordaanslag overleefde op zaterdag 13 juli. “De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al binnen enkele momenten nadat die foto was gelanceerd”, aldus een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: “Trump is de f*cking man”, klinkt het

Lees meer »

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »

“Moederbedrijf Google broedt op grootste overname ooit”

Alphabet, het moederbedrijf van Google, voert gesprekken om de cyberveiligheidsstart-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar (omgerekend 21 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

Lees meer »

Jan Peumans wordt lijstduwer voor N-VA in Riemst, Dirk Jacobs is lijsttrekker

Jan Peumans wordt de lijstduwer voor N-VA in Riemst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS. Vanop dezelfde plek haalde hij bij de Vlaamse verkiezingen op 9 juni 22.000 persoonlijke voorkeurstemmen en raakte hij verkozen. Peumans zetelt momenteel in de gemeenteraad in Riemst. De lokale arm van

Lees meer »