Loonkosten in België minst gestegen in eurozone

De uurloonkosten in België zijn in het eerste kwartaal van 2024 het minst gestegen van alle landen in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat publiceerde.

 

Meer krantenkoppen in België

Poolse piloot komt om het leven tijdens oefenvlucht

Tijdens een oefening voor het jubileumevenement van de Gdynia Naval Aviation Brigade in Polen stortte vanmiddag een vliegtuig van de luchtmacht neer. Daarbij kwam Robert “Killer” Jel, de piloot die het vliegtuig bestuurde, om het leven. Dat meldt het Poolse leger. Op X circuleren beelden van het ongeval. Daarop is te zien hoe het toestel uit de lucht naar beneden

Lees meer »

75 procent van gecontroleerde websites misleiden consumenten met ‘dark patterns’: hoe werkt het?

Bij een wereldwijde actie werden bij meer dan 75 procent van de gecontroleerde handelaren ‘dark patterns’ teruggevonden op hun websites en applicaties. Dat zijn technieken die consumenten misleiden, denk bijvoorbeeld aan een abonnement dat wordt afgesloten zonder dat je het zelf beseft. Ook alle gecontroleerde Belgische websites uit de test bevatten zulke ‘dark patterns’.

Lees meer »

Weyts sluit akkoord voor bouw van 27 nieuwe scholen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

Kortrijkse horecazaken worden (opnieuw) geteisterd door inbraken

Afgelopen weekend werden De Gouden Aap en Hermana op de Vlasmarkt en De KleinKeuken en La Cabane aan de Budastraat het doelwit van inbraken. “Gelukkig gaat het niet om grote buiten, maar dat neemt niet weg dat de uitbaters getroffen zijn en schade lijden”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van Politiezone VLAS.
The post Kortrijkse horecazaken worden (opnieuw) geteisterd door

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaardde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »