LIVEBLOG BK TIJDRIJDEN. Na Evenepoel en Van Aert past nu ook Lampaert na z’n val in Zwitserland

Binche is donderdag het decor van het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Door de afwezigheid van Remco Evenepoel en Wout van Aert is het BK grotendeels onthoofd, maar tegelijkertijd belooft het ook een heel open strijd te worden. Wie verovert de driekleur? Volg al het nieuws op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

210 festivalgangers betrapt met drugs op Tomorrowland, 18 mensen opgepakt omdat ze zonder ticket probeerden binnen te dringen

Het parket van Antwerpen en PolitieZone Rupel hebben een overzicht gemaakt van alle overtredingen die werden vastgesteld tijdens het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland. Daaruit blijkt dat 73 mensen gearresteerd werden om verschillende redenen en er voor meer dan 55.000 euro aan minnelijke schikkingen geïnd werd bij festivalgangers die betrapt werden op drugs.

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen ‘Dracula’ de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Zijn herbruikbare bekers op festivals bron van virusverspreiding?

“Het coronavirus gaat goed rond: nooit eerder vonden we zóveel”, waarschuwt Elke Wollants van het Leuvense Rega Instituut. De schuldige volgens haar? De herbruikbare bekers die sinds vorig jaar verplicht zijn op festivals. Hoe vies zijn zulke bekers nu écht? En welke virussen en bacteriën blijven er nog allemaal aan kleven?

Lees meer »

Onze man in de VS ziet hoe Donald Trump voor een zachter imago kiest: “Sprekers leken eropuit om Trump menselijker te laten overkomen”

Op de Republikeinse Conventie zagen we een verrassend nieuwe versie van Donald Trump. Rustiger, minder cassant en aanvallend qua toon – al blijft de inhoud van zijn retoriek ongewijzigd. Dat was niet toevallig; na de recente moordpoging leek Trump bewust te kiezen voor een zachter imago. Trump’s allergrootste talent is echter het bespelen van de media – dus is het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vijf jaar na ‘De Val’, Wout van Aert over zijn grootste litteken: “Daardoor prestaties kunnen leveren die anders niet waren gelukt”

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat Wout van Aert (29) in Pau verwond werd door een botsing met een nadarhek in de Tour. Een exclusief interview over de levenslange kras op zijn lijf en ziel: “Het litteken op mijn rechterbil is nog steeds 21 centimeter lang, de dokter vond het een oorlogswonde. Noem het gerust een verminking.”

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »