LIVE. Prévot (Les Engagés) blijft bij standpunt: “Ik heb mijn twijfels bij De Wever als premier” – Waalse formatie van start met consultaties

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Stad Oostende en handelaars ondertekenen charter rond e-gocarts

Stad Oostende en de fiets- en gocartverhuurders slaan de handen in elkaar voor de ondertekening van een charter rond e-gocarts. Daarin worden enkele afspraken vastgelegd rond de veiligheid en verhuur van e-gocarts.
The post Stad Oostende en handelaars ondertekenen charter rond e-gocarts appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Binnenkijken in Shomre Hadas, de Joodse begraafplaats in Nederland waar bijna alleen Antwerpenaars rusten

In het Nederlandse Putte liggen op een zakdoek maar liefst drie begraafplaatsen waar bijna alleen Antwerpse Joden rusten. Directeur Philippe Pollak en Moshe Berger van de Antwerps-Joodse gemeenschap gaven ons de code van de poort van de orthodoxe rustplaats Shomre Hadas, samen met een woordje uitleg over wat bij een Joodse begrafenis allemaal komt kijken. “In België wordt ons lichaam

Lees meer »

Het mooiste podium is meteen ook het allerduurste op Tomorrowland: “Enkel die schermen alleen al vroegen een investering van tien miljoen euro”

Een verjaardag vraagt om lichtjes. Véél lichtjes. Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten is al 20 jaar hofleverancier van led-schermen bij Tomorrowland, maar kleurt voor het jubileum met zijn Pixelscreen graag eens los buiten de lijntjes. “Het hoofdpodium wordt ongezien”, klonk het. “Enkel die schermen alleen al vroegen om een investering van tien miljoen euro”. ’s Nachts bleek zijn gelijk.

Lees meer »

Onderzoekers vinden giftige metalen in tampons: “Meer onderzoek nodig om te achterhalen of lichaam deze ook opneemt”

Tampons bevatten toxische metalen zoals lood, cadmium en arseen. Dat wijst een nieuwe studie uit. Op sociale media doen intussen heel wat berichten de ronde van vrouwen die zich zorgen maken. Het is echter niet duidelijk of de metalen ook daadwerkelijk worden opgenomen in het lichaam. Ongerustheid is niet nodig, nuanceren experten, maar ze roepen wel op om bijkomend onderzoek

Lees meer »

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »