LIVE GAZA. “Israëlische premier Benjamin Netanyahu trekt stekker uit oorlogskabinet”

In een mededeling die verspreid is naar aanleiding van het islamitische Offerfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag een nieuw pleidooi gehouden voor zijn plan voor een staakt-het-vuren in Gazastrook. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. De pauzes dienen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé maakt kennis met familie Courtois: ‘s ochtends gesprek met Thibaut, bij voorstelling op de foto met zoontje Nicolás

Kylian Mbappé werd vandaag met alle toeters en bellen voorgesteld bij Real Madrid. Een van de vele toeschouwers was Nicolás Courtois, het zoontje van Thibaut Courtois. Hij mocht zelfs op de foto met de nieuwe Galactico. Thibaut Courtois, die de voorstelling zélf niet bijwoonde, meldde zich gisteren dan weer na een deugddoende vakantie in Ibiza bij de club voor de

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

KIJK. “Ik ben zo in de war”: Britse Zoe heeft na een jaar haar accent terug nadat ze opstond met Welsh accent

Zoe Coles haalde vorig jaar wereldwijd het nieuws nadat ze plotseling opstond met een Welsh accent, in plaats van haar eigen Engels accent. De vrouw lijdt aan het buitenlandsaccentsyndroom, een hersenaandoening waardoor mensen opeens een ander accent hebben, zonder dat ze dat zelf willen of er moeite voor doen. Maar nu, een jaar later, spreekt Zoe plots terug met haar

Lees meer »

Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten

In de raadszaal van het gemeentehuis van Zonnebeke werden de prijzen uitgereikt van de actie ‘Lokaal, da’s logisch’ van de provincie West-Vlaanderen met KERNpunt als steun aan de lokale handelaars.
The post Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »