“Israëlische premier Netanyahu ontbindt zijn oorlogskabinet na vertrek van minister”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag zijn oorlogskabinet ontbonden. Dat melden verschillende Israëlische media maandag. Na het vertrek van Benny Gantz uit het oorlogskabinet komt er geen nieuw kabinet, zei Netanyahu. Gantz, minister in dat kabinet, stapte op uit onvrede over de toekomst van de Gazastrook.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente verwent sportieve senioren

De gemeente Oostrozebeke doet er alles aan om zoveel mogelijk senioren aan het bewegen of sporten te krijgen. Jaarlijks worden de actieve sporters beloond met een traktatie wat er voor zorgt dat de vriendschapsbanden worden aangehaald.
The post Gemeente verwent sportieve senioren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Priscilla (50) en Philippe (57) openen nieuwe warme bakkerij in Oostende: “We kennen maar één andere bakker die frangipanebrood verkoopt”

Oostende is een warme bakker rijker. Vanaf nu kunnen lekkerbekken en zoetemonden dagverse broden, pannenkoeken en gebak kopen bij ‘Ostends Boerenbrood’ in de Van Iseghemlaan. Zaakvoerders Philippe De Jonghe (57) en Priscilla De Clerck (50) vervaardigen zo goed als alles in de winkel zelf. “Alles wat we verkopen is op ambachtelijke wijze gemaakt. We werken met kwaliteitsvolle producten en dat

Lees meer »

Godfried Dejonckheere nam driemaal deel aan de Spelen: “Veel vriendschappen aan overgehouden”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 2: ex-snelwandelaar en drievoudig olympiër Godfried Dejonckheere.
The post Godfried Dejonckheere nam driemaal deel aan de Spelen: “Veel vriendschappen aan overgehouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Post Title

Op zaterdag 13 juli komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar de tot festivalterrein omgebouwde Kasteeltuinen van Kasteel Bossuit in Avelgem. Wat je kan verwachten? Een spectaculair rock- en metalfestival. “We werken met een groep van 40 mensen en trekken jaarlijks naar 60 à 80 evenementen.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wesley Sneijder plots betrokken bij miljoenenfraude in Turkije: “Ben zelf slachtoffer van verkeerde investering”

Oud-topvoetballer Wesley Sneijder onderneemt juridische stappen tegen Turkse media die hem hebben gelinkt als ‘geheime partner’ van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Sneijder zou volgens media in het land waar hij tussen 2013 en 2017 onder contract stond bij voetbalclub Galatasaray “mogelijk betrokken zijn geweest bij het witwassen van geld”.

Lees meer »

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brendon ziet ongeval gebeuren: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brendon Janssens, die in de buurt werkt, zag het ongeval gebeuren en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij het verhaal.

Lees meer »

De Navo bestaat 75 jaar, maar valt er wel iets te vieren?

75 jaar geleden werd de Navo gesticht, en dat wordt deze week gevierd in Washington. Tegelijkertijd gaat Viktor Orban op de koffie bij Poetin en bonkt Navo-criticus Donald Trump nadrukkelijk op de deur van het Witte Huis. En de Navo wordt steeds meer rechtstreeks betrokken bij de oorlog in Oekraïne. Valt er dan wel iets te vieren?

Lees meer »