Israëlische premier Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan door “onhoudbare spagaat”

Een meningsverschil over hoe de oorlog in de Gazastrook gevoerd moet worden tussen de Israëlische regering en het leger, is de reden dat premier Benjamin Netanyahu het oorlogskabinet heeft ontbonden. Dat zegt conflictjournalist Rudi Vranckx. "De manier waarop de politiek de oorlog wil aanpakken, verschilt met de strategie van het leger", vertelt hij. "Netanyahu zit in een onhoudbare spagaat." 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van vijf Israëli’s teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren

Rita Lauwerier (55) opende zopas haar nieuwe babykledingzaak La Petite Rooze aan de Driftweg. Het merk La Petite Rooze bestaat al sinds 2013: Rita ontwikkelde vanuit haar eigen persoonlijkheid handgemaakte lifestyleproducten, zoals juwelen en toilettasjes.
The post Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Koninklijke familie samen met prinses Elisabeth aangekomen in Oxford voor afstudeerceremonie

Prinses Elisabeth (22) studeert vandaag af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Ze heeft er drie jaar lang een bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek gevolgd. Tijdens een plechtige ceremonie in het Sheldonian Theatre, in toga, krijgt ze straks haar diploma. Zonet is de koninklijke familie, samen met onze kroonprinses, al aangekomen bij de residentie van de rector in Oxford.

Lees meer »

Gemaskerde ‘automatenvandaal’ teistert handelaars in Deinze en omgeving: “Veel schade voor een kleine buit”

Een ‘automatenvandaal’ bezorgt heel wat handelaars in de Leiestreek kopzorgen. De afgelopen weken vernielde de man verschillende automaten, op zoek naar wat cash geld. De magere buit staat in fel contrast met de zware schade die hij berokkent. De politie kon de man nog niet identificeren, want die heeft zo zijn eigen manieren om – letterlijk – buiten beeld te

Lees meer »