Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn uit 6 leden bestaande oorlogskabinet ontbonden, dat hebben verschillende Israëlische media gemeld en werd bevestigd door een Israëlische functionaris. Vorige week nog stapte minister Benny Gantz op uit het kabinet. Het kabinet werd opgericht na de aanval van Hamas op Israël in oktober. 

Meer krantenkoppen in België

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee tieners probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo blijft ook uit de handen van de security en kan zo nog

Lees meer »

Mountainbiker Jens Schuermans breekt bot in hand tijdens BK in Beringen: morgen opereren om Olympische Spelen nog te halen

Afgelopen vrijdag heeft mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen een bot in zijn hand gebroken na een val tijdens het BK in Beringen. Het ongeluk gebeurde net nadat hij de titel van Belgisch kampioen in shorttrack veroverde. Onderweg naar het podium raakte een zak met reservekleren gekneld in zijn wiel waardoor Schuermans ten val kwam. Hij wordt morgen geopereerd om zijn

Lees meer »

LIVE F1. 1-2 voor McLaren met Norris op pole position op Hungaroring, Verstappen wordt derde en ziet Perez crashen in Q1

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen start morgen vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor de race morgen om 15u.

Lees meer »

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Tom Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen hier de zevende generatie”

Tijdens de zomer gaan we elke week op bezoek bij een boerderij waar je zelfgemaakte hoeveproducten kan aankopen. Deze week: ’t Geluws Zuivelhof bij Wouter Denturck en Sigrid Franco, helemaal op het einde van de Dadizelestraat in Geluwe. Hun specialiteit is hoeve-ijs, gemaakt van melk van de eigen koeien.
The post ’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen

Lees meer »