Intense regenval kost aan minstens zes mensen het leven in El Salvador en Guatemala, duizenden mensen getroffen

Door intense regenval in Centraal-Amerika zijn sinds zaterdag minstens zes mensen om het leven gekomen in El Salvador en Guatemala. Dat hebben de autoriteiten van beide landen meegedeeld. Duizenden anderen zijn getroffen door de overstromingen en modderstromen.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

“Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld

Dinsdag vindt in Roeselare de 14de editie van het Dovy Natourcriterium plaats. De organisatoren zullen er opnieuw in slagen om een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start te brengen. De Eritreeër Biniam Girmay wordt sowieso een van de grote blikvangers.
The post “Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

IN BEELD. BV’s loslippig over hun liefdesleven op première van ‘Gert & James Zomerrevue’: “Ons huwelijk is voor september 2025″

Het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne rolde zondagavond de paarse loper uit voor de première van ‘De Gert & James ZomerRevue’. Gastheren Gert Verhulst en James Cooke zorgen – aan de zijde van Karen Damen en Ruth Beeckmans – voor een show vol glamour, humor en muziek. Heel wat nieuwsgierige BV’s kwamen een kijkje nemen.

Lees meer »

Bevers zetten natuurgebied De Teut in Zonhoven vaak onder water: Agentschap Natuur en Bos legt vlonderpaden en brugje aan

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaat vlonderpaden en een brug aanleggen in natuurgebied De Teut in Zonhoven zodat wandelaars niet langer natte voeten krijgen. Het wandelpad stond de laatste jaren vaak onder water, onder meer omdat een beverfamilie net naast het pad een dam bouwde. De bevers zijn ondertussen verhuisd en ANB wil zelf het natte grasland ook herstellen,

Lees meer »