Infomoment over nieuwe polyvalente zaal Oosthove twee uur later door België-Slovakije

In GC Forum in Wervik is er maandagavond voor onder meer verenigingen, omwonenden en alle andere geïnteresseerden voor de tweede keer een infomoment over de bouw van de nieuwe polyvalente zaal Oosthove. Evenwel viel het infomoment ongelukkig genoeg samen met de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Slovakije. De aftrap is om 18 uur, in GC Forum ging het een uur later starten. Uiteindelijk zegevierde het gezond verstand en wordt het infomoment verlaat naar 20 uur.

“De datum voor het infomoment ligt al vast van in februari en kadert in het totaaltraject zoals besproken op de gemeenteraad”, reageert schepen van Cultuur Bercy Slegers (CD&V). “Daags nadien zal het allemaal staan op de website van de stad.”

Op verschillende plaatsen in Wervik en Geluwe zijn de wedstrijden van het EK te bekijken op een groot scherm. Zo staat er opnieuw één op het terras van Kapittel in de Ooievaarstraat. De kwaliteit van het scherm is bijzonder goed. Alle matchen van het EK worden er uitgezonden.

In JOC De Metropool naast het GC Gilwe in de Wervikstraat staat er ook een groot scherm en worden daar acht wedstrijden uitgezonden. In cafés De Macote en in Geluwe Sint-Krispijn en ’t Zwijntje hangt er ook een groot scherm.

The post Infomoment over nieuwe polyvalente zaal Oosthove twee uur later door België-Slovakije is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen

Onlangs vierden de kaarters van de Gouden Pluim hun kampioenen in restaurant-hotel Shamrock in Tielt. Met die jaarlijkse en zeer gesmaakte groepsactiviteit sluit de club een zeer spannend seizoen af.
The post Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

2,1 miljoen Belgen nemen verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen

Een op de vijf Belgen kreeg vorig jaar benzo’s voorgeschreven, verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen. Dat is een vijfde minder in vier jaar tijd, toch blijft het gebruik alarmerend hoog. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag op basis van nieuwe gegevens van IQVIA, een bedrijf dat analyses, technologie en diensten levert voor de gezondheidssector.

Lees meer »

Kat raakt vast in wildklem in Langemark, poot is geamputeerd

In Langemark is een poes met haar poot in een wildklem terechtgekomen. Dat is een val die gebruikt wordt om ongewenste dieren te vangen, zoals ratten. De haken van de klem zorgen ervoor dat het dier vast blijft zitten. Bijzonder pijnlijk en ook verboden in ons land. De poot van de poes werd geamputeerd.

Lees meer »